Blistavo izdanje Kragujevčana na “Čairu”: Imenjak potučen do nogu

Tradicije postoje da bi se rušile. Kragujevački Radnički nikada u svojoj istoriji nije uspeo da donese sva tri boda sa niškog „Čaira“, a danas mu je to pošlo za rukom, nakon što je u jednoj od najboljih partija ove polusezone deklasirao svog južnog imenjaka u njegovom dvorištu za produžetak trijumfalnog niza – 3:1 (2:0).

Na jednom od najtežih gostovanja u jesenjem delu sezone, kragujevački superligaš pokazao je svoje najbolje lice. Odigrali su izabranici trenera Dejana Joksimovića za čistu desetku – čvrsto i odgovorno u defanzivi, lepršavo i efikasno u napadu – opalivši Nišlijama šamar od koga će im dugo brideti obrazi.

Kragujevčani su već u uvodnim minutima utakmice jasno pokazali da nisu došli na „Čair“ sa namerom da se brane i igraju na bod, već da im je krajnji cilj isključivo pobeda i produžetak niza od dva uzastopna trijumfa.

Malo je falilo da golman domeće ekipe Dragan Rosić kapitulira već u 13. minutu utakmice, kada je lopta nakon udarca Stefana Čolovića fijuknula iznad prečke. Dva minuta kasnije pokušao je i robusni Šimić, međutim, bio je to isuviše slab udarac da bi ozbiljnije ugrozio čuvara mreže niškog tima.

Na drugoj strani, Lazar Raičević, koji je danas dobio prednost među stativama umesto „rovitog“ Stojana Lekovića, nije baš najsjajnije reagovao nakon pokušaja kapitena domaće ekipe Aleksandra Pejovića iz slobodnog udarca u 17. minutu, ali je srećom sve prošlo bez ozbiljnijih konsekvenci za kragujevački tim. Par minuta kasnije u šansi se našao i najbolji strelac Nišlija Nikola Štulić, ispred koga je uspešno intervenisao iskusni Cvetinović.

Imali su domaći dosta sreće u 23. minutu, kada je posle dobro izvedenog kornera Milutina Vidosavljevića hrvatski internacionalac Marko Šimić pogodio mesto gde se spajaju prečka i stativa.

Nakon zaista burnog početka utakmice, usledio je kraći period zatišja, koji je potrajao do 34. minuta i prilike u kojoj se našao Pejović. Dimić je lukavo proigrao kapitena domaće ekipe, koji iz izgledne pozicije pogađa samo spoljni deo mreže.

Četiri minuta kasnije Damjan Krajišnik donosi vođstvo kragujevačkom timu. Akciju je započeo agilni Vidosavljević, koji je najpre vešto prevario kamerunskog internacionalca Bazila Jamkama pre nego što je poslao loptu u peterac niškog tima, gde je najbolje reagovao upravo pomenuti Krajišnik, koji je, interesantno, bio potpisnik i prvog pogotka “crvenih” na pređašnjem gostovanju u Subotici.

Nisu izabranici trenera Nenada Lalatovića uspeli ni da se pošteno prisaberu nakon ovog šoka, a na semaforu je već stajalo 0:2. I ovoga puta je inicijator akcije bio danas veoma zapaženi Vidosavljević, koji je sjajnom dijagonalom uposlio Brazilca Evandra, a on odložio loptu do Čolovića, koji filigranski preciznim udarcem iz prve pogađa donji levi ugao Rosićevog gola.

Revoltiran izdanjem svoje ekipe nakon prvih 45 minuta, Lalatović je već na startu drugog dela igre izvršio četvorostruku izmenu. I zaista je u prvi mah delovalo da je energični strateg uspeo da trgne svoju ekipu, koja je nakon samo pet minuta igre u drugom poluvremenu uspela da zatrese mrežu gostiju iz srca Šumadije, ali je pogodak Nikole Štulića posle višeminutnog većanja sudija iz VAR sobe poništen zbog ofsajda.

Na sličan način na koji je Štulić zatresao mrežu kragujevačkog tima, to je pokušao da uradi i mladi Petrović, ali je lopta nakon njegovog udarca glavom završila nedaleko od leve stative, da bi u 61. minutu usledio još jedan šok za Nišlije. Školski izvedenu kontru ekipe iz srca Šumadije krunisao je Brazilac Evandro za svoj prvenac u dresu kragujevačkog superligaša.

Tada je već bilo jasno da je Real sa Nišave na pragu sedmog poraza u sezoni, iako je Nikola Štulić u 78. minutu iskoristio odličnu asistenciju Jamkama da smanji zaostatak domaćeg tima.

Mogli su Kragujevčani i do četvrtog pogotka u samom finišu utakmice, međutim, udarac Dušana Stoiljkovića uspešno je zaustavio Dragan Rosić. Golman niškog tima dobro je reagovao i nakon pokušaja Miloša Brnovića iz slobodnog udarca u drugom minutu sudijske nadoknade vremena, dok je na drugoj strani Lazar Raičević uz pomoć stative zaustavio atraktivan udarac Matije Petrovića.

Dodajmo i to da je domaćin utakmicu završio sa desetoricom igrača, nakon što je kapiten Pejović zbog nepropisnog starta nad Dušanom Stoiljkovićem zaradio drugi žuti karton u poslednjem minutu utakmice.

Kragujevčani su današnjim trijumfom prišli na samo bod zaostatka osmoplasiranoj Kolubari, koju će imati priliku da ugoste za četrnaest dana.

Pre okršaja sa Lazarevčanima „crvene“ očekuje verovatno i najveći izazov u ovoj polusezoni – susret sa braniocem titule i liderom Mocart Bet Superlige Srbije Crvenom zvezdom, koji se igra u nedelju od 14 časova na stadionu „Čika Dača”.

RADNIČKI (N) – RADNIČKI 1923 1:3 (0:2)

NIŠ
Stadion: „Čair“
Gledalaca: 1 000.
Sudija: Miloš Milanović (Ćuprija)
Pomoćnici: Milan Šutulović (Novi Sad), Stefan Vojnić (Boljevac)
Strelci: Štulić u 78. za Radnički (N), a Krajišnik u 34, Čolović u 41. i Evandro u 61. minutu za Radnički 1923.
Žuti kartoni: Savić, Cvetković, Pejović, Štulić (Radnički), Vidosavljević, Evandro (Radnički 1923).
Crveni karton: Pejović (Radnički Niš) u 90. minutu.

RADNIČKI (N): Rosić, Aksentijević, Stojanović, Savić (od 46. Mesarović), Jamkam, Đurišić (od 46. Marjanović), Pejović, Jovanović (od 46. Cvetković), Dimić (od 65. Ajdar), Petrov (od 46. Petrović), Štulić. Trener: Nenad Lalatović.

RADNIČKI 1923: Raičević, Vlajković, Zorić (od 54. Miličić), Ivanović, Cvetinović, M. Vidović, Krajišnik, Čolović (od 90. U. Vidović), Vidosavljević (od 80. Brnović), Evandro (od 80. Maksimović), Šimić (od 46. Stoiljković). Trener: Dejan Joksimović.

Post Author: Milan

Ostavi komentar