Bekament slavio u Kragujevcu

Rukometašice Radničkog su u drugom kolu Arkus lige za žene pretrpele poraz na svom terenu od ekipe Bekament BB iz Aranđelovca rezultatom 23:33, poluvreme 13:19.

Pre početka meča je upriličena svečanost povodom završetka bogate rukometne karijere bivšeg kapitena Radničkog Jasmine Kolak, koja je u većem delu nastupala za večerašnje rivale. Predstavnici klubova su joj uručili uramljene dresove uz zahvalnost za sve što je uradila igrajući u oba tabora.

I pre meča se znalo da su Aranđelovčanke apsolutni favorit, jer u svojim redovima imaju niz iskusnih i prekaljenih superligaških igračica. Podmlađena ekipa Radničkog, lišena usluga reprezentativnoh pivota Milijane Stošić, uzrokovane teškom povredom kolena su u meč ušle da što skuplje prodaju kožu. Otvorile su susret startnim vođstvom, 2:0 no gošće ubrzo anuliraju tu prednost. Frenetičnom borbenošću, nošene podrškom sa tribina, Kragujevčanke su održavale egal rezultat. Pri vođstvu 8:7, domaćin ostaje sa samo četiri igračice u polju i očekivao se rezultatski odskok gošći, no domaće rukometašice su uspešno pregurale taj period, postigavši gol preko Teodore Veličković. No, ogromno iskustvo, znatno duža klupa Bekamenta i večeras nezaustavljjiva Sara Garović stupaju na scenu i velikom serijom na poluvreme odlaze sa značajnom razlikom na svom kontu, 13:19.

Nakon 10-to minutnog odmora, domaće rukometašice su izašle na parket u želji da frenetičnom borbenošću i mladalačkim entuzijazmom probaju da smanje prednost. Malo pomalo, strpljivom igrom dolaze do rezultata 18:22 u 41. minutu, koji im je dao nadu da utakmicu učine neizvesnom. No agresivna odbrana, prodornost, iskustvo i duža klupa gošći su se isprečila na tom putu. U tom periodu utakmice, domaće rukometašice su imale par šuteva u okvir gola, ne iskoristivši 4-5 kontranapada u trenucima kada je i bilo vremena da se nadoknadi rezultatski nedostatak. Sve njihove pokušaje, Aranđelovčanke su uspešno osujetile i kući ponele bodove iz Kragujevca, konačnim rezultatom, koji je čini se previsok, 23:33.

U redovima Radničkog najefikasnije su bile Teodora Veličković sa 7 i Ksenija Petrović sa 4 pogodaka, dok je kod gošći daleko najefikasnija bila Sara Garović sa 15 postignutih golova.

Igrač utakmice: Sara Garović (Bekament)

RK Radnički – ŽRK Bekament BB: 23:33 (13:19)

Kragujevac: SBB hala Jezero. Gledalaca: 152
Sudije: Vanja Antić, Jelena Jakovljević

Sedmerci: Radnički 1 (1), Bekament 4 (3)
Isključenja: Radnički 14 min, Bekament 16 min

Radnički: J. Pojužina, Veličković 7, Bjelak 1, Knežević 2, Rašković, Blagojević, Vlašković, Stoiljković 2, K. Petrović 4, Ž. Pojužina, Vasović, T. Petrović 1, Inđić 3, Petković (5 odbrana, sedmerac), Ranković, Todorović 3.

Bekament BB: Mitrović, Radojičić, Preković, Stepanović 3, Anić 3, Petrović 3, Simić (11 odbrana), Lazarević, Ankič 1, Stekić 1, Agatunović 3, Kocić 1, Radulović, Nićiforović, Mančić 3, Garović 15.

U narednom kolu, Radnički će ugostiti ekipa Vojvodine u Novom Sadu.

 

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar