Badminton klub “Ravens“ izuzetno uspešan na turniru u Kruševcu

Članovi Badminton kluba “Ravens KG” uspešno su nastupili na prvom zvaničnom juniorskom turniru u ovoj godini „Juniorski Kup – Kruševac 2019“ za igrače od 11 do 17 godina i vratili se bogatiji za šest medalja – pet srebrnih i jednom bronzanom.

Kragujevački igrač Aleksandar Jovičić pobedio je u polufinalnom meču muškog singla za igrače do 17 godina  Mihajla Tomića (BK Beograd) sa 2-1 i plasirao se u finale te konkurencije. U finalu je i pored sjajnog otpora i održavanja rezultatske neizvesnosti u oba seta do 15:15 ipak poražen od Sergeja Lukića, domaćeg igrača sa daleko većim internacionalnim iskustvom 0-2.

Pored tog srebra, igrači iz Kragujevca su bili veoma uspešni i u ostalim konkurecijama:

MS U17 – Aleksandar Jovičić 2.mesto
MD U17 – Aleksandar Jovičić/Igor Jovanović 2.mesto
MS U13 – Relja Milić 2.mesto
MD U13 – Relja Milić/Vuk Dimitrijević (BK Fanatik VŠ) 2.mesto
MD U13 – Stefan Maksimović/Danilo Janković (BK CLEAR BG) 3.mesto

Četiri devojčice iz redova BK RAVENS KG su nastupale na ovom turniru: Lana Dramićanin, Petra Gordić, Ema Novaković i Teodora Vitković. Lana i Petra su bile na korak od medalje u konkurenciji dublova, a debi na Jr. Kupovima za Emu i Teodoru je bio veoma koristan za prikupljanje neophodnog iskustva na ovom nivou takmičenja.

„Prezadovoljni smo kompletnim nastupom svih naših juniora. Očekivano, ovoga puta dečaci su osvajali medalje, a devojčice sticale neophodno iskustvo. Drago nam je što je Aleksandar Jovičić prikazao zbog čega je aktuelni juniorski prvak Srbije u 2 konkurencije i što je zrelom i strpljivom igrom uspeo da se nametne u mečevima sa daleko iskusnijim rivalima. Njegovo vreme u konkurenciji igrača do 17 godina tek dolazi kako na domaćoj tako i internacionalnoj sceni. Takođe, i Relja Milić je plasmanom u finale konkurencije igrača do 13 godina predstavio svoj potencijal i opravdao mesto u reprezentaciji Srbije.

U parskim konkurencijama dečaka, Stefana i Relju smo uspešno uparili sa vršnjacima iz Vršca i beogradskog kluba Clear, a verujemo da će dodatnim uigravanjem tih dečaka dolaziti do novih takmičarskih uspeha.
Nastavljamo sa vrednim radom i pripremamo realizaciju uspešnih sportskih manifestacija i međunarodnih i humanitarnih projekata u Kragujevcu i Srbiji.

Hvala svim igračima na pokazanim veštinama i velikom zalaganju i ogromnom uspehu u skladu sa renomeom prvog badminton kluba u Šumadiji“, izjavio je Andreja Todorović predsednik UO BK RAVENS KG i glavni trener kluba.

Turnir „Kruševac 2019“ je pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, Badminton saveza Srbije organizovao Badminton klub “Zmajevi” Kruševac.

Post Author: Milan

Ostavi komentar