A1 liga: Radnički na „fajnal-foru“, pao i Primorac !

Vaterpolisti Radničkog plasirali su se na finalni turnir Regionalne A1 lige, pošto su posle pobede nad direktnim rivalom, kotorksim Primorcem, rezultatom 12:10, u poslednjem kolu, zauzeli drugo mesto u grupi B koja se igrala u Dubrovniku.

Prvo poluvreme proteklo je na rezultatskoj klackalici. Posle uvodnog vođstva Kotorana, Šumadinci su preokrenuli sredinom prve deonice, a potom su stekli i dva gola prednosti (4:2). Imali su zatim „plus dva“ i početkom drugog perioda (5:3), ali su dopustili Primorcu da preokrene i čak minut pre odmora on dođe prvi put do dva gola „viška“ (8:6). Ipak, do poluvremena je ruski centar Nikita Krug izborio igrača više, a zatim i vratio svoj tim u igru – 8:7.

Izabranici Uroša Stevanovića protivnika su slomili u trećoj četvrtini, koju su dobili sa 5:1. Sredinom ovog perioda izjednačili su preko Jankovića (8:8), a onda i preokrenuli pogotkom izuzetno raspoloženog Strahinje Rašovića (9:8), posle čega Danilo Adžić poslednji put doneo Primorcu izjednačenje – 9:9. Zatim je Radnički prelomio meč pre svega dobrom odbranom iz koje su se iznedrile kontre i naredna tri pogotka. Najpre je Stanojević ukrao loptu i asistirao Raduloviću, zatim je Lukić presekao protivnički napad i kaznio protivnika, da bi sudbinu Crnogoraca zapečatio Rašović, posle „krađe“ Ukropine za 12:9 pred poslednju četvrtinu.

Sve što su izabranici trofejnog hrvatskog vaterpoliste Sandra Sukna uspeli da urade u drugom poluvremenu, bilo je da u samom finišu ublaže poraz preko crnogorskog reprezentativca Perkovića.

Radnički je do pobede predvodio fantastični Strahinja Rašović sa čak pet golova, a pratili su ga Nikola Lukić i Marko Radulović sa dva i Filip Janković, Nikita Krug i Aleksa Ukropina sa po jednim golom.

Prvo mesto zauzeo je Jug sa svih pet pobeda, Radnički je bio drugi sa skorom 4-1, a slede Jadran HN, Solaris i Primorac (2-3), te Budva bez bodova. Poredak u grupi A: Mladost (5-0), Jadran ST (4-1), Crvena zvezda (3-2), Šabac (2-3), Partizan (1-4), Primorje (0-5).

Među tri hrvatska sastava, Šumadinci će tako biti jedini srpski predstavnici na završnom turniru A1 lige, koji se igra u Zagrebu, 26. i 27. marta, a rival će im biti branilac trofeja, domaća Mladost. U drugom polufinalu sastaju se Jug i Jadran i Splita.

Do kraja februara pred Kragujevčanima je takmičarska pauza koju će iskoristiti da se pripreme za izazove koji ih očekuju: nokaut fazu Kupa Evrope, nastavak srpskog šampionata i „fajnal-for“ A1 lige.

Radnički – Primorac 12:10 (4:3, 3:5, 5:1, 0:1)

DUBROVNIK – Bazen u Gružu. Bez prisustva publike. Sudije: Tioco (Split) i Savinović (Dubrovnik).

RADNIČKI: Dobožanov, Rašović 5, Stanojević, Janković 1, Toholj, Krug 1, Ukropina 1, Branković, Pljevančić, Miličić, Lukić 2, Panić, Todorovski, Radulović 2. Trener: Stevanović.

PRIMORAC: Kralj, Drašković, Vukasović, Gopčević, Mačić 1, Molten 2, Adžić 3, Janović, Perković 1, da Silva, Matković 2, Stanojević 1, Ćetković, Vukotić. Trener: Sukno.

Post Author: Milan

Ostavi komentar