Zoran Lutovac predsednik Demokratske Stranke, Ministarstvo odbacilo zahtev Branislava Lečića

Danas je odlukom Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu odbačen zahtev Branislava Lečića, bivšeg člana Demokratske stranke jer je u međuvremenu i isključen iz nje, da bude upisan u Registru političkih stranaka kao Predsednik, samim tim i zastupnik te stranke.

Podsećamo da je Lečić taj zahtev podneo još 5.oktobra prethodne godine ali se zbog raznih proceduralnih razloga, kao i naknadnih dopuna, na rešenje se čekalo sve do danas.

Iz ranijih izjava brojnih funkcionera DS-a, uključujući i nedavnu izjavu Predsednika Gradskog odbora DS-a u Kragujevcu Ivana Dubljanina za portal Veliki park, moglo se zaključiti da među članstvom i odborima Demokratske stranke u Srbiji, nije bilo dileme da se izbori za predsednika i rukovodstvo u stranci nisu održali i da je Zoran Lutovac i legalni i legitimni Predsednik Demokratske stranke. Lečićev pokušaj da dođe na čelo DS-a nazivan je projektom vlasti da preko svojih pomagača u DS-u, pacifikuju tu stranku i učine je konstruktivnom opozicijom.

Iako je i utisak javnosti bio istovetan, ipak je odluka Ministarstva mogla da napravi ozbiljan problem u delovanje Demokratske stranke, da je slučajno Branislav Lečić upisan u registar.

U obrazloženju odluke Ministarstva stoji da je izbor Branislava Lečića bio u suprotnosti sa statutom Demokratske stranke, što je aktuelno rukovodstvo DS-a i tvrdilo od početka. Ovom odlukom, bez ikakve dileme stavljena je tačka na jednu sagu koja je opterećivala rad Demokratske stranke ali i politički život u Srbiji ili makar onog njenog dela koji je opoziciono orijentisan.

U komentaru na današnju odluku Ministarstva, Zoran Lutovac Predsednik Demokratske stranke je izjavio sledeće :

„Poslednjih nekoliko meseci govorili smo da je jedina moguća odluka koju ministarstvo može da donese, odbacivanje zahteva zasnovanog na očiglednim falsifikatima. Čestitam svim demokratama koji su istrajali u ovoj mučnoj borbi za odbranu naše stranke. Rasterećeni ove neprijatnosti još odlučnije i posvećenije nastavljamo da se borimo za smenu režima i normalan život u Srbiji.“

 

Post Author: Milan

1 thought on “Zoran Lutovac predsednik Demokratske Stranke, Ministarstvo odbacilo zahtev Branislava Lečića

    Nebojsa Kragujevac

    (22 фебруара, 2021 - 10:16 pm)

    Svaka cast na istrajnosti, svima je bilo jasno da ce predsednik Lutovac odbraniti DS!!!

Ostavi komentar