Zakazana sednica Skupštine grada za 25.april

Predsednik Skupštine grada Miroslav Petrašinović, nakon konsultacija sa predstavnicima odoborničkih grupa, zakazao je 24. redovno zasedanje gradskog parlamenta za četvrtak 25. april sa početkom u devet sati.Najznačajnija tačka dnevnog reda sednice svakako će biti predlozi odluka kandidata jednog od najvećih priznanja koje grad Kragujevac dodeljuje – Đurđevdanska nagrada. Ove godine, rekao je Petrašinović, imali smo veliki broj predloženih kandidata u različitim oblastima grupisanih. Komisija koju je formirao gradonačelnik, kao i skupštinski odbor koji se bavi dodelom priznanja i nagrada imali su zahtevan i složen posao. Prema rečima predsednika Petrašinovića stiglo je nešto više od 60 – tak prijava, dosta kandidata iz različitih oblasti – humaniratnog karaktera, preduzetništva, sporta, obrazovanja, kulture, novinarstva. Lista predloga odluka o dodeli Đurđevdanske nagrade je utvrđena i odbornici Skupštine grada će se kroz prvu tačku dnevnog reda izjašnjavati i odlučivati da li ti kandidati treba i da ponesu ovo priznanje.

Među ostalim tačkama dnevnog reda, predsednik Skupštine grada je izdvojio odluke koje se tiču usklađivanja sa Zakonom o lokalnoj samoupravi i Statutom grada Kragujevca donetim na sednici održanoj 15. marta.

Svi organi, organizacije i institucije, svi oblici pravnog organizovanja bili u obavezi da svoje pozitivno pravne propise, osnivačke akte usklade sa odredbama Statuta grada Kragujevca i Zakonom o lokalnoj samoupravi, kaže Petrašinović. Pred odbornicima će se naći i odluke koje se odnose na pokrivanja finansijskih gubitaka, usvajanja finansijskih izveštaja, a u materijalu odbornici su dobili i godišnje izveštaje zaštitnika građana i glavnog  gradskog urbaniste.

Budući da su konsultacijama prisustvovali predstavnici opozicionih odborničkih grupa, predsednik Petrašinović je izrazio uverenje da će njihovi odbornici uzeti aktivno učešće u radu na narednoj sednici gradskog parlamenta.

Post Author: Milan

Ostavi komentar