Zakazana sednica Skupštine grada za 14.februar

Predsednik Skupštine grada Kragujevca Miroslav Petrašinović je posle konsultacija sa šefovima odborničkih grupa zakazao 31. redovnu sednicu gradskog parlamenta za petak 14. februar sa početkom u 9 sati.

Na prvom ovogodišnjem zasedanju odbornici će razmatrati predlog izmene Statuta Centra za obrazovanje Kragujevac kojim će ovoj ustanovi biti uvedena nadležnost nad organizacijom boravka dece predškolskog, školskog i srednjoškolskog uzrasta sa teritorije grada Kragujevca u rekreativnom centru na Kopaoniku.

Pored odluka o uvećanju osnovnog kapitala JKP „Vodovod i kanalizacija“ i JKP „Šumadija“, odbornici će odlučivati i o davanju saglasnosti na odluku Nadzornog odbora ovog preduzeća o nabavci kamiona, bagera, mehanizaciji za putnu infrastrukturu i drugim sredstvima neophodnim za obavljanje svoje delatnosti.

Pred odbornicima će se naći i odluka kojom se definiše program kontrole hrane na gradskim tržnicama u Kragujevcu koji će biti sproveden sa Institutom za javno zdravlje

U okviru tačke izbora, imenovanja i postavljenja, odbornici će odlučivati o postavljenju Vladana Jovanovića, odbornika Skupštine grada za direktora Centra za socijalni rad „Solidarnost“, o čijem je postavljenju dobijena saglasnost nadležnog ministarstva.

“Imajući u vidu da se u skupštinskoj proceduri za predstojeće zasedanje već nalaze finansijski planovi i programi rada pojedinih ustanova kulture, očekujemo da će se oni kao i ostali koji pristignu u propisanom roku naći u okviru dopune dnevnog reda 31. sednice Skupštine grada”, kazao je Petrašinović.

Post Author: Milan

Ostavi komentar