Za Kragujevac-Znamo se : Zabrinjavajuće je da gradom još uvek upravlja privremeni organ

Saopštenje sa današnje konferencije udruženja Za Kragujevac-Znamo se, prenosimo u celosti :

Zabrinjavajuće je da grad veličine Kragujeca i nakon konstituisanja gradske Skupštine i formiranje vladajuće većine, još uvek nije izabrao Gradonačelnika i izvršne organe vlasti, već gradom upravlja Privremeni organ.
Mi iz udruženja Za Kragujevac-Znamo se razumeli bi ovakvo stanje da su nam javne finansije kako treba, da nam javna preduzeća i komunalni sektor funkcioniše kako treba, razumeli bi i da su nam ulice i trotoari sređeni, onda verovatno i ne bi učestvovali u političkom životu ali pošto ništa od toga nije tako, zaista smatramo da je neprimereno da Privremeni organ i dalje vodi grad, ne ulazeći u to da li je to zakonito ili ne i da donosi odluke koje se direktno tiču kvaliteta života građana Kragujevca.
Tako je Privremeni organ doneo odluku o povećanju cene vode, pa Kragujevčani i dalje plaćaju najskuplju vodu u Srbiji. Privremeni organ doneo je i odluku o povećanju cena svih komunalnih usluga, zatim odluku o ulasku u Javno privatno partnerstvo Apotekarske ustanove Kragujevac . Poslednja u nizu odluka je posao oko rekonstrukcije zgrade Gradske tržnice, gde grad preuzima finansiranje projekta.
Ova vlast je pogubno delovala na grad Kragujevac i krajnje je vreme da se nešto uradi. Mi iz udruženja Za Kragujevac-Znamo se!, ne zadovoljavamo se ostvarenim rezultatom na izborima, već krećemo sa razvojem organizacije lokalnog karaktera koja će biti spremna da promeni ne samo vlast, već i način funkcionisanja grada Kragujevca i način na koji se vrši upravljanje sa svim preduzećima kojima je osnivač grad Kragujevac.
Kragujevac kao univerzitetski, naučni, sportski, industijski i kulturni centar regiona zaslužuje više, zaslužuje mnogo više. Funkcionisanje i način upravljanja gradom ne sme da zavisi od stranaka koje ne donose samostalno odluke na lokalu u interesu građana već isključivo slušaju svoje centrale u Beogradu.
Pozivamo sve građane kojima je stalo do našeg grada da nam se priključe u borbi za bolji i lepši Kragujevac.

Post Author: Milan

Ostavi komentar