Za Kragujevac – ZNAMO SE! : Došlo je vreme da Kragujevčani imaju uvid u trošenje javnih sredstava

Kandidat sa odborničke liste Dr Miroslava Stojanovića DŽige, Za Kragujevac- Znamo se! , Ana Bojčić je u sklopu predizborne kampanje izjavila da je konačno došlo vreme da se način upravljanja javnim finansijama promeni i da građani Kragujevca moraju da imaju javni uvid u trošenje javnih sredstava.
Vlast u predhodnih deset godina je neplanski, neodgovorno i netransparentno trošila novac svih građana Kragujevac. Na rekonstrukciju zgrade Gradske tržnice, koja se nalazi u stanju u kojem se sad nalazi potrošeno je do sada 460.000.000 rsd( 3,9 miliona evra), od planiranih 5,9 miliona evra, na Javnu garažu kod “Srca”, čija popunjenost ne prelazi 50% kapaciteta utrošeno je 425 miliona dinara (3,6 miliona evra). Građani Kragujevca su platili i penale u visini od 22 miliona dinara ( 180.000 evra) za ne povučena sredstva iz kredita za izgradnju autobuske stanice, dok je konsultanskoj kući za isti kredit isplaćeno oko 50 miliona dinara ( 400 hiljada evra). U junu 2021. godine svečano je obeležen početak radova na izgradnji stadiona u Desimirovcu, gde je grad potrošio za prvu fazu 20 miliona dinara a koji ni posle više od dve godine nije dobio namenu za koju je predviđen , a kraj završetka radova se i ne nazire.
Kragujevac, kao univerzitetski, naučni, sportski, industijski i kulturni centar regiona zaslužuje više. Zaslužuje mnogo više kapitalnih projekata u svim sferama koje čine srž razvoja jednog grada. Vođenjem finansija na odgovoran i domaćinski način, kao i kroz temeljan i stručan pristup osmišljavanju i realizaciji vitalnih projekata, naš grad bi u budućnosti mogao da postane bolje mesto za život.
Predhodna vlast je pogubno delovala na grad Kragujevac i krajnje je vreme da se nešto uradi a mislim da su predstojeći lokalni izbori prava prilika za to. Gradska vlast koja se od investicionih projekata može pohvaliti samo skejt parkovima, igralištima za decu koje inspekcija nakon svečanog otvaranja odmah zbog nebezbednosti zatvori, primer MZ Petrovac, Čumić, zaslužuje da ode što pre.
Dragi moji Kragujevčani, na ovim izborima imate za koga da glasate, zaokružite listu broj 12 “Za Kragujevac- Znamo se!Dr Miroslav Stojanović DŽiga” jer Kragujevac može mnogo bolje i zaslužuje mnogo bolje. – kaže se u saopštenju Ane Bojčić kandidata sa odborničke liste Dr Miroslav Stojanovića DŽiga, Za Kragujevac- Znamo se!

Post Author: Milan

Ostavi komentar