Vlast SNS-a napravila saobraćajni kolaps u gradu

Početak rekonstrukcije dela ulice 27. marta je stvorio saobraćajni kolaps u gradu, koji je izazvao ogromno nezadovoljstvo kod velikog broja Kragujevčana. Ova vlast je na ovom primeru pokazala da nije dorasla da ozbiljno upravlja ovim gradom, da je prisutna ozbiljna kriza planiranja, a da ceh nesbosbnosti na kraju uvek plaćaju građani.
Do ove situacije ne bi došlo da je pre početka rekonstrukcije Trga Radomira Putnika izvršena rekonstrukcija ulica 27. marta i Nikole Pašića. Kriza planiranja i upravljanja gradom je prisutna na svakom koraku, nepostajanje Preduzeća za izgradnju grada kao nosioca planiranja i realizacija investicija je vidljiva. Zbog nepostojanja vizije i krize planiranja propuštena je prilika da se u sklopu rekostrukcije Trga Radomira Putnika uradi i podzemni pešački prelaz ka ulici Miloja Pavlovića, a kojim bi bio omogućen bezbedniji prelazak pešaka i brži protok saobraćaja na ovoj kritičnoj tački. Grad Kragujevac kao četvrti grad u Srbiji mora da ima svoje Preduzeće za izgradnju grada koje treba da bude nosilac realizacije svih bitnih investicija u našem gradu. Zbog nepostajanja ovog preduzeća grad je u značajnom problemu kod realizacije velikih investicija, a posledica je da smo počeli ozbiljno da kaskamo za većim gradovima u Srbiji.

Koalicija Ujedinjeni protiv nasilja – Nada za Kragujevac u svom programu ima plan da ponovo osnuje Preduzeće za izgradnju grada koje će biti u funkciji realizacije brojnih projekata u našem gradu a sa kojim će se ponositi svi Kragujevčani. Da, mi možemo da budemo grad dobrih, a ne najgorih ulica u Srbiji!

Dalibor Jekić, kandidat za odbornika na listi Ujedinjeni protiv nasilja – Nada za Kragujeva

Post Author: Milan

Ostavi komentar