USS „Sloga“: Zbog članstva u sindikatu, Gordani Milić direktor Zavoda uručio upozorenje pred otkaz

Povodom upozorenja pred otkaz koji je direktor Zavoda u Malim Pčelicama, dr. Vladica Stanojević uručio članu njihovog sindikata, oglasio se sindikat USS „Sloga“ čije saopštenje prenosimo u celini :

„Udruženi sindikati Srbije “SLOGA“ – sindikat zdravstva i socijalne zaštite ovim putem žele da upoznaju javnost, a posebno Kragujevačku, o samovolji direktora Zavoda za smeštaj odraslih lica „Male Pčelice“ Kragujevac dr Vladice Stanojevića.
Nakon mesec dana od kada su Udruženi sindikati Srbije “SLOGA“ – sindikat zdravstva i socijalne zaštite dostavili obaveštenje Zavodu za smeštaj odraslih lica „Male Pčelice“ Kragujevac, da se određeni broj ljudi učlanio u sindikat i da će sindikat početi sa radom, direktor dr Vladica Stanojević ne prestaje da vrši pritisak na članove sindikata.
Dana 6. januara 2020. godine, predsednik Udruženih sindikata Srbije “SLOGA“ – sindikat zdravstva i socijalne zaštite Predrag Đurić u pratnji potpredsednika Nikole Erića došao je lično da preda obaveštenje o početku rada sindikata. Ličnim prisustvom Đurić je hteo da pokaže dobru volju za uspostavljanje uspešne saradnje, ali nažalost druga strana, tačnije direktor Zavoda je pokazao, ne samo da ne želi saradnju, već da želi da ućutka sve one koji nisu pod njegovom kontrolom.

Kako je Predrag Đurić pored obaveštenja o tome da će sindikat „SLOGA“ u narednom periodu početi sa aktivnostima u Zavodu, dostavio i spisak novih članova, direktor je počeo da poziva ljude sa spiska vršeći pritisak da se iz sindikata iščlane. Nakon nekoliko dana ucena i pretnji tri člana sindikata su se iščlanila, a samo nekoliko dana pre toga su popunili pristupnice u želji da uzmu aktivno učešće u radu sindikata. Udruženi sindikati Srbije “SLOGA“ – sindikat zdravstva i socijalne zaštite su pokušali da ovakvu situaciju, u obostranom interesu, reše na miran način, ali direktor Stanojević ne samo da se oglušio o takav predlog, već je preduzeo još drastičnije korake.
Ničim izazvan, direktor Zavoda, optužuje zaposlenu Gordanu Milić, medicinsku sestru da je navodno, samoinicijativno, pozvala novinare da dođu u Zavod kako bi ih ona upoznala za problemom isplate plata zaposlenima. Nakon zahteva da se zaposlena o tome izjasni, direktor joj par dana posle izjašnjenja uručuje „UPOZORENJE PRED OTKAZ“. Da cela stvar bude još gora, sporni dopis, sa nečijim rukopisom, objavljuje sam direktor na svojoj stranici jedne od društvenih mreža neposredno pre nego što će pomenuto „UPOZORENJE PRED OTKAZ“ biti uručeno zaposlenoj Gordani Milić. Gordana Milić, više od 20 godina radi u Zavodu i nikada nije imala problema dok se nije učlanila u sindikat „SLOGA“, tako da to predstavlja stvarni razlog eventualnog otkaza ugovora o radu, koji će nesumnjivo slediti nakon već pomenutog upozorenja.
Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ – sindikat zdravstva i socijalne zaštite po saznanju šta je razlog pomenutog upozorenja, obratio se sudskom veštaku – grafologu da da mišljenje na sporni rukopis. Takođe sindikat „SLOGA“ u narednim danima obratiće će se nadležnim institucijama kako bi se sprečilo ovakvo ponašanje direktora.“

Post Author: Milan

1 thought on “USS „Sloga“: Zbog članstva u sindikatu, Gordani Milić direktor Zavoda uručio upozorenje pred otkaz

    Mrka

    (11 фебруара, 2020 - 2:50 pm)

    A taj vrli nam direktor je svojim igrama rasformirao stari vecinski sindikat i osnovao novi u koje je na silu uclanjavao radnike

Ostavi komentar