Ujedinjeni protiv nasilja – Nada za Kragujevac : Šukina mora postati bulevar

Skoro čitavu deceniju ovim gradom bez ikakvog ograničenja vlada Srpska napredna stranka sa svojim satelitima. Za to vreme nijedna ulica u gradu nije proširena u profil bulevara, sa četiri ili više kolovoznih traka. To ne znači da za tim nije bilo potrebe. Naprotiv, u gradu nikada nije bilo više registrovanih vozila. Saobraćajni kolaps postao je svakodnevnica na našim ulicama.

Na sve to u najavi je saobraćajni problem koji će biti teško rešiv ili uz velike troškove ako se mere ne preduzmu najhitnije. Na potezu oko Palate pravde gotovo svo građevinsko zemljište je rasprodato za izgradnju stambenih kompleksa. Za najviše godinu ili dve biće izgrađano nekoliko hiljada stanova. Tamo će posledično živeti nekoliko hiljada naših sugrađana. Postojeća saobraćajna infrastruktura to ne može da podrži. Već sada na tom potezu saobraćajni udesi su gotovo svakodnevni. Raskrsnice nisu semaforizovane, niti su izrađeni kružni tokovi. Možemo samo da zamislimo kako će to izgledati kada tu bude još par hiljada automobila svakodnevno u pokretu ili na okolnim parkinzima.

Gradska vlast, umesto da problem predvidi i da na vreme, dok je to još uvek lako rešivo, proširi Šukinu ulicu u profil bulevara, kao i ulicu Slobode i okolne ulice, ona će dopustiti da haos nastane i da se bezbednost građana Kragujevca dodatno ugrozi.

Mi iz koalicije Ujedinjeni protiv nasilja – Nada za Kragujevac, obećavamo našim sugrađanima, da će nam jedan od prioriteta biti da da se proširi Šukina ulica, uradi njen nastavak u punom profilu od četiri trake, sve do trga Mala Vaga, kao i na suprotnu stranu ka Petrovačkoj magistrali. Time će se značajno ubrzati saobraćaj na tom potezu a grad dobiti pravi centralni bulevar kojim ćemo se svi ponositi. Našu koaliciju čine i ljudi koji su već učestvovali u pretvaranju ulica Save Kovačevića, Avalske i svih prilaza gradu u profil bulevara. Imamo znanje, volju, stručnost i garantujemo našim sugrađanima da ćemo rešiti saobraćajni kolaps u Kragujevcu.

 

Ivan Dubljanin, predsednik GrO DS Kragujevac i kandidat za odbornika koalicije Ujedinjeni protiv nasilja – Nada za Kragujevac

Post Author: Milan

Ostavi komentar