Ujedinjeni protiv nasilja – Nada za Kragujevac : Pritisci na zaposlene u javnom sektoru

Saopštenje za javnost koje potpisuje Radivoje Kastratović kandidat za odbornika koalicije Ujedinjeni protiv nasilja – Nada za Kragujevac, prenosimo u celosti :

Građani Kragujevca su ove godine proveli nekoliko meseci na ulici u protestima, apelujući na aktuelnu vlast da nasilje u javnom prostoru mora da se zastavi, jer vodi ka katastrofalnim poslediciama.
Međutim, ne da to nije učinjeno, nego su se stvari drastično pogoršale, na koji način Srpska napredna stranka dokazuje da je nasilje njihova osnovna i jedina politika.
Nasilnički karakter ove vlasti naročito dolazi do izražaja u toku izbornog procesa i izborne kampanje u vidu sistemskog nasilja koje se sprovodi nad zaposlenima u javnoj upravi.
Koordinator nasilja u Kragujevcu je bivši gradonačelnik i aktuelni kandidat za gradonačelnika Nikola Dašić, po čijem nalogu se nad zaposlenima sprovodi svakodnevna tortura. Od njih se zahteva da prikupljaju veliki broj kapilarnih glasova, u toku radnog vremena izvode ljude sa posla kako bi statirali u u Dašićevim političkim igrokazima ili se traži da čitave porodice porodice zaposlenih potpisuju različite vrste podrške ovoj političkoj partiji. Ukoliko neko odbije da to čini biva ucenjen ili sankcionisan umanjenjem zarade, premeštajem na lošije radno mesto ili gubitkom posla. O tome svedoči aktuelni primer Novice Petrovića, diplomiranog pravnika zaposlenog u sistemu javne uprave,
koji je odbio da prikuplja sigurne glasove, zbog čega je ekspresno kažnjen premeštajem na udaljeno radno mesto, sa užasnim uslovima rada. Nasilje se sprovodi i u kragujevačkoj pošti. Direktor Dušan Vranić svakodnevno zahteva od zaposlenih da rade poslove u interesu SNS, a na uštrb radnih zadataka zbog kojih primaju platu. On ide toliko daleko da je jedan broj zaposlenih uputio za Beograd kako bi opstruisali štrajk svojih kolega u glavnom gradu, radeći njihove poslove, iako je u štrajk stupljeno kako bi se zaštitila osnovna radnička prava svih radnika u ovom sistemu na nivou Srbije. Međutim, najdrastičniji primer je ucenjivanje najugroženije kategorije naših sugrađana, a to su primaoci socijalne pomoći. Oni svakoga dana, sa svojim porodicama, moraju da učestvuju u stranačkim aktivnostima, te ukoliko to ne čine preti im se ukidanjem ovih davanja, iako je to mnogima jedini prihod kojim mogu da obezbede koru hleba svojoj deci. Sve navedeno Nikola Dašić radi samo sa jednim ciljem, a to je dodovoravanje vrhovnom tiraninu, Aleksandru Vučiću, u nadi da će od njega dobiti još jedan mandat kako bi nastavio da pljačka Kragujevčane i uništava naš grad.
Mi iz koalicije Ujedninjeni protiv nasilja-Nada za Kragujevac garantujemo da će se sa navedenom praksom prestati prvog dana nakon narednih lokalnih izbora, ukoliko na njima pobedimo, a svima zaposlenima u javnom sektoru koji pruže otpor i nađu se na udaru vlasti zbog toga, stavljamo na raspolaganje sve svoje stručne, ljudske i političke kapacitete u cilju zaštite.
Kragujevac je oduvek bio slobodarski grad u kome žive slobodni ljudi i takav status je veoma skupo plaćen u prošlosti da bismo pristali na ovakvu vlast, zato smo uvereni da ćemo svi zajedno na predstojećim izborima 17.og decembra, ove napredne nasilnike poslati na političku marginu ili pred istražne organe, svakoga tamo gde po prirodi stvari i zakonima ove države zaslužuje da bude.

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar