Ujedinjeni protiv nasilja – Nada za Kragujevac : Napredno po Dašiću!

Umesto obećane nove zgrade od 8000 kvadrata u junu 2020. studenti i profesori FILUM-a dobijaju 500 kvadrata oronule zgrade Ratka Mitrovica.

Podsećamo ovom prilikom da je u junu 2020. godine, tadašnji ministar prosvete, Mladen Šarčević, u društvu tadašnjeg gradonačelnika Radomira Nikolića i, pazi sad, upravo Nikole Dašića, pompezno najavio izgradnju novog objekta ovog fakulteta.

Način na koji se FILUM, od novog objekta u vrednosti, od skoro šest miliona evra, kako je tada najavljivano, „sunovratio“ na nivo napuštene oronule zgrade „Ratko Mitrović“, pravo je pitanje za gospodina Dašića, na koje ga pozivamo da nam odgovori.

Zaista, ovo upravo pokazuje kakav tragičan i neodgovoran odnos gospodin Dašić i dosadašnja gradska vlast imaju prema višegodišnjem problemu ovoga fakulteta, kao i prema visokoškolskom obrazovanju uopšte.

Doduše, ako gospodin Dašić sa saradnicima bude gradio zgradu FILUMA-a, kao što „gradi“ Tržnicu, bolje bi bilo i da je ne započinje, jer je u tom slučaju studenti ovog fakulteta nikad neće videti.

Zaista, dosadašnja gradska vlast je vazda bila jaka na obećanjima, ali su zato vrlo ažurni, kada su u pitanju njihovi stranački interesi. Otuda i ubrzano zapošljavanje u decembru mesecu, neposredno pred izbore, na desetine novih radnika po gradskim komunalnim preduzećima, bez ikakve realne potrebe, jer kapilarne glasove treba obezbediti, naravno, na račun građana ovog grada.

Na kraju, vreme je da završimo sa ovom tragikomedijom i najgoreg gradonačelnika u istoriji Kragujevca, zajedno sa njegovim saradnicima, oteramo u istoriju, jer, dogorelo je do nokata.

Ujedinjeni protiv nasilja – Nada za Kragujevac

Post Author: Milan

Ostavi komentar