Ujedinjeni protiv nasilja – Nada za Kragujevac : Ko se to uplašio slobode?

Saopštenje koalicije Ujedinjeni protiv nasilja – Nada za Kragujevac prenosimo u celosti :

Posle veličanstvene tribine grupe intelektualaca okupljenih oko inicijative ProGlas održane u Kragujevcu 29. novembra kod Krsta, pred više hiljada Kragujevčana reagovala je Srpska napredna stranka i njen poverenik Nikola Dašić. Kao po običaju, bilo je tu svega i svačega, i lažne elite i miliona, neizostavnog Đilasa, te albanskih terorista i robova. Odlazeći gradonačelnik, predsednik Privremenog organa i savetnik guvernerke Narodne Banke Srbije koji iz budžeta prima tri (3) ne male plate, samo zato što je član stranke, drznuo se da blati nezavisne intelektualce kao što su sudija Miša Majić, bivša rektorka Beogradskog Univerziteta Ivanka Popović, uvažena profesorka Tamara Džamonja Ignjatović.

Lista „Ujedinjeni protiv nasilja – Nada za Kragujevac“ osuđuje ovo sramotno saopštenje Srpske napredne stranke u Kragujevcu, ali razume strah koji u redove naprednjaka unosi ProGlas. Iako inicijativa ne promoviše bilo koju političku opciju, ona utiče na to da se građani oslobode i da u velikoj većini iskoriste svoje izborno pravo i to se već dešava, a ako se desi u punom kapacitetu, režim Srpske napredne stranke će postati ružna prošlost i za građane Kragujevca i Srbije.

Kandidat za gradonačelnika koji ponižava svoje sugrađane nazivajući ih raznim imenima, koji, umesto da bude sa štrajkačima Zastava oružja, organizuje ekskurzije za svoje drugare do Narodne banke Srbije. Ne zaslužuje da više ikad bude gradonačelnik!

 

Ujedinjeni protiv nasilja – Nada za Kragujevac

Post Author: Milan

Ostavi komentar