Ujedinjeni protiv nasilja – Nada za Kragujevac : Gradska vlast daje 30 miliona više za prevoz

Građane Kragujevca će gradski i prigradski prevoz od decembra meseca koštati više za oko 30 miliona dinara mesečno, a ugovor o javno –privatnom partnerstvu je sklopljen na period od 10 godina sa firmom ASP „Strela –Obrenovac“.  Do 30.11.2023.godine cena po kilometru je bila 188 dinara, a od 1.12.2023.godine je 262 dinara po kilometru. Ukupna vrednost ovog ugovora je 12.548.254.660,92 dinara, a potpisivanjem ovog ugovora je naneta šteta budžetu za oko 1,5 milijardi dinara.

Javna je tajna bila još pre nekoliko meseci da se javno-privatno partnerstvo za gradski prevoz namešta za firmu iz Obrenovca, kao i da je predstavnik te firme bio prisutan na sastancima kada je bila u toku priprema za izradu projekta što je nedopustivo. Po informacijama koje smo dobili konsultant za pripremu tenderske dokumentacije za JPP je poslat od strane preduzeća koje je i dobilo ovaj posao.

Cena od 262 dinara je određena kao da su u pitanju sva nova vozila kako u gradskom tako i u prigradskom prevozu, a samo 1/3 korisnika se vozi novim autobusima dok se 2/3 korisnika i dalje prevozi starim autobusima. Takođe, za ovu cenu građani nisu dobili bolju ponudu jer je broj polazaka ostao isti.

Pitamo gradsku vlast zbog čega za ovu abnormalnu cenu nemamo sve nove autobuse od samog početka primene ugovora, kao i zbog čega nemamo u ugovoru učešće minimum 20 vozila na električni pogon. Zbog ovakvog rasipničkog odnosa prema gradskom budžetu ne možemo da asfaltiramo ulice, ne možemo da gradimo vrtiće, ne možemo da imamo besplatne udžbenike, ne možemo da rekosntruišemo dvoranu „Šumadija“. Da bi ovakav odnos prema novcu građana Kragujevca zaustavili,  glasajte 17.decembra za listu Ujedinjeni protiv nasilja – Nada za Kragujevac br.10.

Dalibor Jekić, kandidat za odbornika liste Ujedinjeni protiv nasilja – Nada za Kragujevac

Post Author: Milan

Ostavi komentar