Stevanovićevi odbornici prebegli u SPAS

Mada Srpski patriotski savez Aleksandra Šapića na minulim lokalnim izborima u Kragujevcu nije prešao cenzus, to ne znači da SPAS uskoro u kragujevačkom gradskom parlamentu neće da ima svoj odbornički klub.

Naprotiv, imaće ga, i to, gotovo izvesno, već od danas (petak), kada je zakazana nova sednica Skupštine grada Kragujevca, na kojoj će, ukoliko bude razmatrano, bez ikakve dileme, da bude i verifikovano formiranje i postojanje nove odborničke grupe, pod nazivom SPAS – Kragujevac.
Grupa odbornika gradskog parlamenta u Kragujevcu i čelnici kragujevačkog ogranka Srpskog patriotskog saveza upravo su nadležnima u Skupštini grada podneli zahtev za formiranje odborničke grupe SPAS – Kragujevac.
Tu grupu će, kako je obznanjeno, da čini petoro odbornika koju su u gradsku Skupštinu ušli na listi Zdrava Srbija – Zajedno za Šumadiju Veroljuba Stevanovića.
Oni su, odmah nakon Stevanovićevog fijaska na lokalnim izborima, napustili Zajedno za Šumadiju i osnovali svoju odborničku grupu Nova Šumadija, u kojoj je i jedan odbornik Udruženja građana Alternativa.
Ovo udruženje je 21. juna na lokalnim izborima u Kragujevcu osvojilo 4,5 odsto glasova, što je tri puta više nego što je u šumadijskoj prestonici dobio Šapićev SPAS.
Ova grupa odbornika sa liste Zajedno za Šumadiju, pre koji dan je zatim osnovala novo udruženje građana pod nazivom Zajedno za Kragujevac, čiji je lider lokalni lekar Miroslav Stojanović.
Dok je Veroljub Stevanović, reklo bi se, već oguglao na to da ga čim ne osvoji ili gubi vlast napuštaju najbliži saradnici, dotle su iz Alternative juče burno reagovali na saznanje da je Marko Gavrilović, jedan od vodećih ljudi tog udruženja, prebegao u SPAS.
Šapiću je i u politici i Kragujevca uzgred, odlično krenulo od kako se intenzivno druži sa liderom SNS i predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, odnosno mnogo mu bolje ide nego dok se družio sa Borisom Tadićem, koji ga je svojevremeno najavljivao kao „novu zvezdu na političkom nebu Srbije“.
U udruženju Aternativa ne dele uverenje da je Šapić nova zvezda na političkom nebu Srbije, već tvrde da im je njihov bivši član „Gavrilović ukrao mandate i izdao“ ih te da se zarad vlasti „pridružio političkom šljamu koji se prodaje bez griže savesti i preko noći gazi sve ono za šta su se godinama zalagao“.
Poverenik SPAS-a za Kragujevac Nedeljko Manojlović kaže da će nova odbornička grupa delovati u interesu građana i „u smeru bržeg razvoja našeg grada“.
Kao parlamentarna stranka na republičkom nivou, SPAS će se kroz novoformiranu odborničku grupu u gradskom parlamentu, svim svojim kapacitetima, staviti na raspolaganje gradu i našim sugrađanima, poručio je Manojlović.

Izvor : Danas

Piše : Zoran Radovanović

Post Author: Milan

Ostavi komentar