SSP : U najtežim vremenima potrebna nam je najveća solidarnost

Povodom Međunarodnog dana deteta saopštenjem za medije obratila se Milena Stankoviću članica Inicijativnog odbora SSP Kragujevac. Saopštenje prenosimo u celini :

„Danas, na Međunarodni dan deteta, razmišljamo i govorimo o tome kako mi odrasli možemo da poboljšamo kvalitet života dece i svojim delovanjem stvorimo uslove da sva, baš sva deca, žive u uslovima koji omogućavaju da im detinjstva budu srećna, a da ona odrastu u zdrave, stabilne pojedince sposobne da stvaraju generacije koje će biti bolje i od nas i od njih.

U idealnom svetu, svaka buduća generacija treba da bude bolja od prethodne i zadatak ove naše je da podržimo današnju decu na tom putu. To naravno i nije tako težak zadatak, ako iskreno i realno sagledamo sami sebe.

Ako se zagledamo u svet u kome živimo, imamo dovoljno razloga da proglasimo doživotnu depresiju i da se odjavimo od života i borbe. Teška su vremena, mračna. Puno je tuge oko nas. Bolest, nemoć, mnogo preispitivanja…Ali… Ipak ali…

I kad najdublje potonemo, eto nekog izazova da nas podigne i pokrene. I uvek, koliko god da je teško ima onih kojima je teže.

Večina roditelja je iskusila brigu za zdravlje deteta. Bude mu malo veća temperatura pa pretrneš. Ali kada doznaš da tvoja beba boluje od bolesti koja uzima živote, a da ima leka i da on košta 2 miliona i 400 000 dolara, šta se desi? Roditelji pred koje je stavljen najteži zadatak i najveća motivacija koja postoji u Univerzumu kreću u borbu. I onda se dešava čudo. Shvataju da nisu sami, shvataju da dobrih ljudi ima, i kreću vašari, licitacije, donacije… A čudo na kvadrat se dogodi kada deca sama krenu da prikupljaju novac za decu, iz svojih kasica, malih novčanika sama daju novac, i onda shvatiš da ipak ima nade. Rastu dobri ljudi, vesnici nekog boljeg sveta. Radimo dobar posao u vaspitanju svoje dece kada smo toga najmanje svesni, onda kada smo samo dobri ljudi.

Naš grad trenutno vodi jednu bitku, i to nije prva takva. Kragujevčani daju sve od sebe, Kragujevčanke posebno. Narod bi rekao “cedimo suvu drenovinu”, iscrpljeni su građani. Potrebna je pomoć. Ne zvona i praporci, vatrometi i koncerti. Nego pomoć- novac. Razumem da se budžetska sredstva ne smeju nenamenski trošiti, ali Grad mora naći načina da pomogne našem bolesnom detetu. Država je od naše bolesne dece odavno digla ruke, mi građani nismo i nećemo nikada. Problem je vreme, sa nim bijemo bitku i zato molimo za pomoć.“

Post Author: Milan

Ostavi komentar