SSP Todor Rakočević : Dileme nema – smena REM-a!

Povodom štrajka članova REM-a saopštenjem za javnost oglasio se član Gradskog odbora SSP-a u Kragujevcu, Todor Rakočević. Saopštenje prenosimo u celosti :

Inicijativa za smenu članova Saveta REM-a, koji su stupili u navodni „štrajk“, čime su na najgrublji način postupili nedostojno i po ko zna koji put zanemarili svoje dužnosti

REM je, onoliko iznenađen i uvređen golemim pritiskom „nezahvalne javnosti“, koja bi, eto, da zna sve, prekinuo svoj rad i zaspao dubokim zimskim snom i to u najdubljoj rem fazi. To što većina njih uopšte nema pravo na štrajk (jer nisu u radnom odnosu), obrazloženje je kratko i cinično: PA ŠTA?

Ne bismo se iznenadili ako vlast iskoristi ovaj „izum“ REM-a, i krene istim putem.

Na primer, da gradonačelnik Šapić, koji takođe pod pritiskom „nezahvalne javnosti“ krene u štrajk, sve dok ga ne ostave na miru zbog te njegove nelegalne zgradice.

Ni ministarstva, verovatno neće ostati po strani, pa i ona tako mogu ugasiti svetla u svojim kancelarijama, dakle da proglase i oni svoj mrak, samo ne medijski, već ministarski, sve dok narod ne prestane da ih pritiska, tj. podseća da je vreme da počnu da rade svoj posao i ponašaju se kao sluga, a ne kao gospodar ovog naroda.

Sve ovo se može desiti u formi „Da, možda, ne“, ali jedno sigurno neće, a to je da jednostavno daju ostavke, jer je dara prevršila svaku meru.

Ali, pošto je ostavka čin časnih ljudi, svesnih svoje odgovornosti, ovde u REM-u njoj nema mesta, tako da je njihova smena jedina realna opcija.

 

Todor Rakočević, član Gradskog odbora Stranke slobode i pravde, Kragujevac.

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar