SSP: Rad za Prvi maj, bez zaštitne opreme

Slike Prvog maja, praznika rada, fotografisane danas u Kragujevcu, na objektu garaže koja se ubrzano gradi u centru grada, govore više od hiljadu reci.

Kao što se na fotografijama vidi, sedam radnika na krovu etažne garaže, ne poštuju fizičku distancu i posao obavljaju bez obavezne zaštitne opreme propisane od strane nadležnih institucija, a u okviru mera prevencije širenja Korona virusa. Oni posao obavljaju u danu kada je propisan karantin (zabrana kretanja) za sve građane, bez zastitne opreme sa tek po nekim zaštitnim šlemom, što dođe kao kapric poslodavca na Međunarodni dan borbe za radnička prava.

 

SSP Kragujevac želi da pruži pojašnjenje gradjanima Kragujevca zašto se ovo dešava. Pred nama su izborikojiće se desiti ubrzo nakon vanrednog stanja. Gradska vlast ih nervozno dočekuje, jer nije ispunila i gotovo ni jedno obećanje dato prilikom prethodnih izbora i gotovo bez i jednog završenog gradjevinskog projekta. Sa radovima na objektu garaže se žuri ne bi li se izborni dan dočekao sa bilo kakvim reprezentativnim objektom.

SSP Kragujevac podseća gradsku vlast i da garaža nije najveći problem problem grada i podseća na neispunjena obećanja o izgradnji pristojne autobuske stanice, Centra za matične ćelije, zgrade filološko umetničkog fakulteta itd.

U svetlu ovih događaja, SSP Kradujevac čestita svim Kragujevčanima Međunarodni praznik rada, sa verom u promene i bolje sutra, uprkos činjenici da ga dočekujemo poniženi. Vlasti nije dovoljno to što su mnogi od nas prinuđeni da rade na crno, za minimalce, bez prava na nedeljni i godišnji odmor, već eto, na očigled svih, radnici na gradskom projektu rade za vreme trajanja karantina, bez obavezne zaštitne opreme.

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar