SSP : Predlog lokalnih mera pomoći kragujevačkoj privredi

Povodom ekonomske situacije u gradu i mera pomoći kragujevačkoj privredi saopštenjem za medije koje prenosimo u celini, oglasio se inicijativni odbor SSP Kragujeva :

„Mere pomoći kragujevačkoj privredi od strane uprave Grada Kragujevca kasne i već ih je sa početkom pandemije KOVID 19 trebalo doneti. Stranka slobode i pravde podseća gradsku vlast na njihovu obavezu da svojim merama i delovanjem treba da doprinesu podsticanju i razvoju privrede, očuvanju radnih mesta i očuvanju kragujevačke privrede u ovim okolnostima.
Kao i bezbroj puta do sada, ili ste na to zaboravili, ili ste uvek u nekom kašnjenju. Vremena za čekanje nema, i zato mi iz Stranke slobode i pravde zahtevamo od vas da mere pod hitno usvojite i na taj način štetu koju kragujevačka privreda trpi svedemo na minimum, a da što manje naših sugrađana ostane bez posla.


Predlog mera Stranke slobode i pravde kragujevačkoj privredi:

1. Omogućiti svim privrednim subjektima odlaganje plaćanje drugog kvartala poreza na imovinu do 01.01.2021.godine.
2. Svim privrednim subjektima izvršiti umanjenje obaveze za porez na imovinu za 50% za period od uvođenja vanrednog stanja, do njegovog ukidanja, izuzev privrednim subjektima koji su potpuno obustavili obavljanje delatnosti.
3. Sve privredne subjekte koji nisu obavljali delatnost osloboditi obaveze plaćanja poreza na imovinu za period od uvođenja vanrednog stanja do njegovog ukidanja.
4. Sva pravna i fizička lica osloboditi plaćanja lokalne komunalne takse za isticanje firme, korišćenje reklamnih panoa, uključujući i isticanje i ispisavanje firme van poslovnog prostora na objektima i prostorima koji pripadaju jedinici lokalne samouprave.
5. Sva pravna i fizička lica koja su postavila letnju ili zimsku baštu za obavljanje svoje delatnosti osloboditi plaćanja lokalne komunalne takse za korišćenje javnih površina ili ispred poslovnih prostorija za period od uvođenja vanrednog stanja do 31.12.2020.godine.
6. Svim pravnim i fizičkim licima ne obračunavati kamatu na komunalne usluge za period od uvođenja vanrednog stanja do njegovog ukidanja.
7. Doneti odluku o gašenju „Centar za razvoj i poljoprivredu“ d.o.o. Kragujevac, vratiti aktivnosti na gradsku upravu jer nisu opravdali trošenje ogromnih sredstava u prethodnim godinama, a planirana sredstva za ovo privredno društvo usmeriti u pomoć poljoprivrednicima.

Stranka slobode i pravde apeluje na vas da ovaj predlog mera usvojite u što kraćem roku i na taj način pomognete kragujevačkoj privredi i poljoprivrednicima. KOVID 19 je nesumnjivo izazvao ogromne poremećaje u poslovanju naše privrede, usvajanjem ovih mera olakšaće se prolazak kroz ovaj težak period, očuvaće se radna mesta a samimi tim i određeni nivo potrošnje što će našu zajednicu učiniti održivijom. Za nas iz Stranke slobode i pravde će briga o čoveku uvek biti na prvom mestu“.

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar