SSP pita: „Kada će vrtić „Bambi“ biti u funkciji?“

Povodom stalnog produžavanja rokova za završetak rekonstrukcije vrtića Bambi i situacije u kojoj se zbog toga nalaze deca ali i roditelji koji su korisnici te ustanove oglasio se lokalni odbor SSP čije saopštenje prenosimo u celini :

„Danas se nalazimo ispred vrtića Bambi. Rok za završetak radova rekonstrukcije ovog vrtića je bio 16. februar 2019. godine. Nakon toga je dato obećanje da će svi radovi biti završeni do aprila, a pošto to obećanje nije ispunjeno novi rok je bio septembar mesec. Ni u septembru mesecu deca se nisu vratila u svoj omiljeni vrtić. Danas je 5. decembar, još uvek ovaj objekat nije stavljen u funkciju, odnosno još uvek teku radovi. Ovo je još jedan od pokazatelja kako naša gradska vlast radi, da je neozbiljna i neodgovorna da bilo koji objekat završi u predviđenim rokovima. Deca ovog vrtića su danas „podstanari“ po drugim vrtićima, deca predškolskog uzrasta su smeštena u osnovnoj školi „ Svetozar Marković“ u sali, gde se zaposleni u ustanovi „Nada Naumović“ trude da dovedu uslove do minimuma za boravak dece u tom prostoru kao i da se predškolski program odvija nesmetano. Više puta su se roditelji i rukovodstvo ustanove „Nada Naumović“ obraćali nadležnom ministarstvu Privrede, preko kojeg se realizuje rekonstrukcija vrtića, i gradu Kragujevcu, nikakav odgovor nisu dobili.
Stranka slobode i pravde pita : Ko je odgovoran što objekat ni u decembru mesecu nije u funkciji? Zbog čega ovaj objekat nije završen u definisanim rokovima koji su stajali u tenderu? Da li će izvođač radova snositi odgovornost za „probijanje“ rokova? Pitamo gradsku vlast da li će jedan objekat u gradu biti završen u predviđenom roku? Kada će se deca vratiti u svoj vrtić? Da li je interes izvođača radova viši od 130 mališana ove ustanove?“

Post Author: Milan

Ostavi komentar