SSP: Osuda napada na porodicu predsednika stranke Slobode i pravde Dragana Đilasa

Povodom događaj koji je sinoć odjeknuo Srbijom, tačnije dolaska nepoznatih ljudi praktično ispred vrata mesta gde stanuje porodica Dragana Đilasa i puštanja preko razglasa neprimerenih sadržaja i maltretiranja kako njegove porodice, tako i komšija i okolnih stanara, inicijativni odbor SSP Kragujevac oglasio se saopštenjem koje prenosimo u celini :

„Inicijativni odbor Stranke slobode i pravde u Kragujevcu najoštrije osuđuje napad huligana, angažovanih od strane Srpske napredne stranke, na čelu sa Aleksandrom Vučićem, koji su večeras ispred kuće u kojoj žive deca Predsednika Stranke slobode i pravde postavili ozvučenje puštali uvredljive poruke koje su duboko i do suza uznemirile njegovu decu i gospodina Đilasa kao roditelja.

Koliko god se naši politički programi razlikovali, koliko god naši pogledi na svet i budućnost ove zemlje bili različiti, naša međusobna sporenja nikada ne smeju biti uzrok suza i patnje naših porodica, a naročito dece.

Ipak, u društvu u kome živimo, svedoci smo svakodnevnog kršenja elementarnih normi pristojnosti, pa tako, kada se neko iz dana u dan, besomučno blati na naslovnim stranama tabloida, uprkos dobijenim sporovima i nedvosmislenim dokazima da je sve što se u tabloidima iznosi neistina, nije neočekivano da se dese i ovakve stvari.

Posao države je da upravlja kriznim situacijama, da zaštiti sve svoje građene, bez obzira na političko opredeljenje, a ne da svoju političku moć koristi da mržnju protiv neistomišljenika raspiruje preko svojih poslanika, članova vlade i režimskih kvazi medija.

Apelujemo na zdrav razum svih koji pomisle da povređivanjem političkih protivnika i njihovih porodica mogu da se održe na klimavoj vlasti da to više i ne pomišljaju da urade. Jer, deca imaju roditelje, a roditelji drugove koji neće mirno sedeti i čekati da im neko maltretira porodicu.“

Post Author: Milan

Ostavi komentar