SSP : Ostavke i novi izbori kao jedino rešenje

Zvuči kao vic.

Većina u Skupštini Kragujevca sastavljena od SNS-a, SPS-a, 300 Kragujevčana i dve manjinske stranke Mirka Čikiriza i Rusina, zakaže redovnu sednicu Skupštine grada sa vitalno bitnim odlukama za funkcionisanje četvrte po veličini varoši Srbije. I onda se na tu sednicu ne pojave upravo odbornici te vladajuće većine. Kraj vica

Ali ipak nije vic već politička realnost Kragujevca. Ispostavilo se da je za pet narodnih poslanika, Edisa Durgutovića, Miroslava Petrašinovića, Biljanu Ilić Stošić, Natašu Jovanović i Slobodana Milisavljevića sednica Skupštine Srbije daleko bitnija od Kragujevca. Sednica nacionalnog parlamenta na kojoj se odlučuje o potpuno trivijalnim tačkama za koju inače postoji saglasnost dobrog dela opozicionih poslanika. I da, svi Kragujevčani su taoci centrala SNS-a i SPS-a gde se upravo te stranačke obaveze stavljaju iznad svih pitanja u svako doba dana i noći.

Kragujevac je kao i sve ostale lokalne zajednice u Srbiji postao franšiza SNS-a, poput velikih ugostiteljskih brendova McDonalds ili trgovinskih lanaca Lidla, Maxija … Suspendovana je lokalna demokratija i sa njom odgovornost svakog lokalnog političara vladajuće većine.

Jedinstvena opozicija Kragujevca staće na put ovoj nesreći i već smo

izvojevali svoju prvu pobedu činjenicom da je predsednik Skupštine nakon meseci ignorisanja pozvao na konsultacije i kompromis odborničke grupe opozicije. Ali kompromisa više nema. Jedino rešenje su ostavke i novi izbori.

 

Obrad Turković, potpredsednik Gradskog odbora Stranke slobode i pravde, Kragujevac.

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar