SSP: Od Autobuske stanice ni „a“

 

Na pitanja ko je dao nalog da se kupi zemljište i objekat nekadašnjeg „Zastava servisa“ i kada će na njemu početi izgradnja Autobuske stanice u Kragujevcu, Kragujevčani zaslužuju odgor od aktuelne gradske vlasti, smatraju u Gradskom odboru Stranke slobode i pravde (SSP).

S obzirom na činjenicu da je lokalna samouprava pomenutu parcelu i objekat kupila za 360 miliona dinara, kao i da su to sredstva kredita Evropske banke za obnovu i razvoj (ERB), ali i da nije poznato koliko će koštati rekonstrukcija, ni kada će početi radovi, nejasno je zbog čega gradska vlast nije sačekala narednu licitaciju i zemljište kupila po znatno povoljnijoj ceni.

Kao što vidimo na ovom mestu ne postoji ni „a“ od autobuske stanice.Da li je domaćinski kupovati ovaj objekat i zemljište, kada već imate svoje zemljište na samo 200 do 300 metara odavde? To je isto kao kada bi čovek uzimao kredit i kupovao plac za izgradnju kuće, iako na 200 metara ima sopstveno zemljište. Očigledno je da su u pitanju privatni interesi, naglasio je Dalibor Jekić, predsednik GrO SSP i dodao da su gradsku vlast još prošle godine upozorili da nema razloga da kupuje parcelu za autobusku stanicu, jer već ima svoje zemljište na kome može da izgradi preko potreban objekat.

 

Post Author: Olivera Ilic

Ostavi komentar