SSP Obrad Turković : 20 godina od kada ne radi gradska dvorana Pionir

Saopštenje za javnost koje potpisuje potpredsednik Gradskog odbora SSP-a u Kragujevcu Obrad Turković prenosimo u celosti :

Ove 2023. godine obeležavamo 20 godine od kada ne radi gradska dvorana Pionir. Fascinantno je da vi imate građane Kragujevca koji su u zrelim 20-im godinama, a koji nikada nisu kročili ili videli ovu bioskopsku dvoranu, neki od njih čak nisu ni čuli za nju.
Govorimo ne samo o najakustičnijoj dvorani bivše Jugoslavije, već i o sali od 648 sedećih mesta smeštenih u stambenoj zgradi, koju stručna arhitektonska javnost naziva i Palata Pionir, koja se 1954. godine izgrađuje u autentičnom socijalističkom stilu.
Kako Stranaka slobode i pravde vidi sve ove činjenice, vidi ih kao veliku šansu za našeg grada. Jer ako objedinite stvari kao što su akustičnost, veličinu dvorane od 648 mesta, autentičnost njene arhitekture i ono možda najbitniju komponentu, akademski obrazovane mlade ljude kojih imamo u zavidnom broju, a za šta dugujem zahvalnost Filološko umetničkom fakultetu. Kao krajnjih ishod svega navedenog dobijte super koncept koji sem Beograda niko nema u Srbiji. Salu u kojoj se mogu održavati koncerti klasične muzike džez manifestacije, opere, pozorišne predstave…
Šta smo sve propustili u ovih 20 godina. Koliko nas je umetničkih i zabavnih događaja zaobišlo za ovih 20 godina jer nismo imali adekvatan prostor za njihovo održavanje je cena koju nikada ne možemo povratiti. Za šest meseci će se održavati lokalni izbori u Kragujevcu, Stranka Slobode i pravde stavlja dvoranu Pionira u prioritet svoje političke agende, jer upravo to je naša najveća šansa da budemo ponovo kulturno i umetničko središte Srbije.

Post Author: Milan

Ostavi komentar