SSP : Kragujevčani zatočeni u 18. veku

Saopštenje koje potpisuje predsednik mladih SSP-a Kragujevac Lazar Ašanin, prenosimo u celosti :

Građani Tarine ulice koja se nalazi u gradskom naselju Ilina Voda žive identično kao u 18. veku. Građani pomenute ulice uskraćeni su za gotovo sve benefite koje 21. vek nosi. Ovde ljudi nemaju kanalizaciju, a ni mogućnost priključenja na nju, jer ih je iz nepoznatih razloga kanalizaciona mreža prosto zaobišla pa su oni prinuđeni da pristupe alternativnim rešenjima.

Nedostatak kanalizacione mreže glavni je razlog za višegodišnje neasfaltiranje ove ulice. Posle gotovo svake veće kiše ulica je razrovana, zbog čega su građani osuđeni da o svom trošku nabacuju tampon. Nekada i više puta godišnje što predstavlja popriličan trošak. Da stvar bude gora, zbog lošeg stanja ulice kamion JKP Šumadija ne želi da ulazi i odnosi smeće, te su građani primorani da svoje kante i vreće sa smećem odnose u susedne ulice, iako svoju obavezu prema ovom preduzeću redovno izmiruju.

Ono što želimo da pitamo gradsku vlast jeste kada će početi sve građane da tretira na isti način? Da li je država tu samo kada treba da namiri svoja potraživanja dok za potrebe istih građana ostaje nema?

Takođe pitamo gradsku vlast kada će svim građanima omogućiti život dostojan čoveka 21. veka?

Post Author: Milan

Ostavi komentar