SSP Kragujevac : Zakon pod šapom režima

Povodom privođenja građana Kragujevca ali i članova SSP-a u Kragujevcu koji su učestvovali u blokadi gradskih saobraćajnica zbog donošenja zakona o referendumu i eksproprijaciji, saopštenjem za javnost koje prenosimo u celosti, oglasio se Gradski odbor SSP-a u Kragujevcu :

Gradski odbor SSP-a najoštrije osuđuje zloupotrebu institucija države protiv svog naroda. Celodnevno patroliranje policije pred kućnim pragovima naših sugrađana, aktivista, onih koji su pozivani da daju izjave, protiv kojih je pokrenut prekršajni postupak, kao i onih privođenih je najprizemniji vid sejanja straha. 

Nosioci zakona bore se protiv ljudi koji protestvuju braneći zakon i Ustav RS. Ovakvo delovanje protiv svog naroda jasno je definisano kao dodatno vršenje pritiska nad zdravim razumom koji se ovih dana bori protiv ugrožavanja životne sredine, privatnog poseda, odnosno Zakona o eksproprijaciji, Zakona o referendumu, Zakona o vodama. Nedvosmisleno se vrši tortura ovako organizovanim zastrašivanjem. Pomenuta represija izaziva dodatni gnev i bes, time i još jasnije podele u društvu. 

Ovim putem upozoravamo sve nadležne institucije da se uzdrže od nasilja i zloupotrebe zakona koji u pretpostavci treba da štite, jer je stanje u društvu takvo da mogu eskalirati ozbiljniji sukobi, što mi iz SSP-a ne želimo. Dužni ste da poštujete zakon u njegovim okvirima, ne da ga koristite po potrebi ili još gore – zloupotrebljavate po naredbi.

Pozivamo na zdrav razum, uzdržanost i profesionalno ponašanje pripadnika institucija u našoj državi. Ne stavljajte se na stranu režima, već savesti i kodeksa koji struka nalaže. Opšte dobro ne bira strane. Vi ste tu ime naroda, ne vlasti kojoj pokorno i bezumno služite.

 

Gradski odbor Stranke slobode i pravde, Kragujevac

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar