SSP Kragujevac : „Svoj svome“

O praksi povlašćivanja pojedinih moćnoh investitora u gradu, kroz odluke organa grada, saopštenjem se oglasio Gradski odbor SSP-a u Kragujevcu :

„Danima se razmišljalo kako izaći u susret omiljenom investitoru, a za koga tvrde u krugovima građevinaca da je neformalni Glavni gradski urbanista. Velikodušno se došlo do načina koji mu omogućuje da prihoduje stotine hiljada eura. Usvajanjem Odluke na poslednjoj sednici Skupštine grada o načinu utvrđivanja doprinosa za uređivanje gradskog građevinskog zemljišta, koju je prethodno usvojilo Gradsko veće, stvorili su se uslovi da se investitoru bliskom sadašnjoj vlasti ispuni zahtev.

Zapravo ovom odlukom se stvara mogućnost da investor prihoduje po osnovu nedostajuće infrastrukture, odnosno za razliku između uređenja za gradsko građevinsko zemljište i nedostajuće infrastrukture, što do sad nije bio slučaj. Na ovaj način se omogućuje investitoru da dodatno prihoduje na narednoj parceli, a grad ostaje bez naknade za gradsko građevinsko uređenje.

Zanimljivo je da je odluka odnosno Saglasnost na ugovor za nedostajuću infrastrukturu stigla na Gradsko veće i da je povučena, jer je izvršen pritisak da se izvrši izmena odluke i da se izađe u susret moćnom investitoru.

Kada preuzmemo odgovornost za vođenje grada preispitaćemo sve štetne odluke. Na vas apelujemo da su građani najbitniji, njihova dobrobit, a ne odabrani pojedinci. Poručujemo vam da ćemo sa posebnom pažnjom pratiti realizaciju ove odluke.“

 

 

 

 

 

 

Gradski odbor Stranke slobode i pravde, Kragujevac

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar