SSP Kragujevac : „Pošumljavanje naselja“

Povodom zapuštenosti ulica i naselja na desnoj strani Lepenice, saopštenjem za javnost koje prenosimo u celosti, oglasio se Gradski odbor SSP u Kragujevcu :

Obratili su nam se građani iz sledećih ulica:
ul.Maglićka, ul.Pariske komune, ul. Stojana Protića, kao i ljubitelji Pivarskog parka. Inače, u pitanju je desna strana Lepenice, po svim pitanjima zapostavljena, sada i po pitanju komunalnog održavanja.

Sugrađane ne zbunjuje vegetacija, kao razumna bića znaju da je u prirodi zelenila bujanje u proleće. Gradska naselja su obrasla travom. Nepokošena. Međutim, nadležne komunalne službe zadužene za obezbeđivanje adekvatnih uslova življenja drsko manirizmom govore – nisu nadležni, nisu krivi zbog nabujale trave, kriva je trava što raste (prebacivanje odgovornosti kao vid stranačke discipline). Takoreći – šta hoćete od nas obesni narode? Moguće da je to lak zadatak za nadležne, pa se pored flore, čeka i fauna, da nadolazeći komarci, krpelji, zmije i glodari učine projekat pošumljavanja naselja dinamičnijim. Jer logika je u duhu divljine, isto onako kako vlast obavljaju na svim nivoima.

Pitanja za nadležnu komunalnu službu, dužnu i plaćenu novcem građana da svoj posao obavlja su:

• Kada ćete početi da se bavite svojim poslom?
• Zašto ste gluvi na apele građana?
• Da li čekate da se trava osuši sama od sebe i znate li da se to neće desiti?
• I jedno ličnije – kako vas nije sramota?

Gradski odbor Stranke slobode i pravde, Kragujevac

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar