SSP Kragujevac : „Gradonačelniče Dašiću, da li ovo zaista košta 12 miliona?“

Povodom završetka radova na sređivanju obale Šumaričkog jezera, saopštenjem za javnost koje prenosimo u celosti, oglasio se gradski odbor SSP u Kragujevcu :

Tokom oktobra meseca 2021. godine gradonačelnik Dašić sa svojim saradnicima je pompezno najavio ulaganje od 30 miliona dinara u sređivanje kompleksa Šumaričkog jezera. Nakon skoro godinu dana od tad, ispostavilo se da je to bilo samo još jedno obećanje koje nije ispunjeno. Umesto najavljenog realizovan je znatno skromniji projekat, a mobilijar koji je ugrađen plaćen je 12.000.000 dinara, a građanima je u petak 23. septembra predat na upotrebu.

Na levoj strani obale, a ne na desnoj kako kažu predstavnici grada, postavljeno je oko 40 klupa, par ljuljaški, klackalice, dečiji mobilijar, kante, klupe i stolovi obloženi drvetom, sve u vrednosti od 12.000.000 dinara. Mi iz Stranke slobode i pravde smatramo da je tržišna vrednost izvedenih radova i postavljenog mobilijara daleko manja od iznosa koji je plaćen. Kao primer navodimo parkovske klupe, kojih je na jezeru je postavljeno tri vrste, ugrađeno ih je oko 40, a njihova prosečna vrednost na tržištu se kreće u zavisnosti od tipa od 100-250 eura. Možemo da zaključimo da je za klupe, koje su najzastupljenije, plaćeno najviše oko 6000 eura odnosno oko 720.000 dinara. Na osnovu analize svih stavki koje se nalaze u specifikaciji smatramo da je ovaj projekat mogao biti znatno manje plaćen, a da se u vremenu krize mora odgovorniji odnositi prema gradskom budžetu.

Kako je ovo još jedan projekat u nizu  čija je vrednost daleko iznad realne, Gradski odbor Stranke slobode i pravde zahteva da se objave cene svih pozicija iz ponude. Gradonačelniče Dašiću, da li zaista sve urađeno košta 12.000.000 dinara?

Gradski odbor Stranke slobode i pravde Kragujevac

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar