SSP Kragujevac : Fasadna maska

Povodom probijanja rokova u vezi sarevitalizacijom fasada u centru Kragujevca, saopštenjem za javnost oglasio se Gradski odbor SSP-a u Kragujevcu. Saopštenje potpisuje Obrad Turković, porpredsednik GrO SSP u Kragujevcu :

Prema rečima gradonačelnika Dašića revitalizacija fasada u našem gradu je san, ali nedosanjan. Nepokretna kulturna dobra pod zaštitom države pored toga što estetski narušavaju izgled grada, ugrožavaju bezbednost korisnika – to je gradonačelniče java.

Kašnjenje u radovima na sanaciji fasada nas uopšte ne zabrinjava sa aspekta neodgovornosti, jer privid rada ne može da daje druge rezultate. Do sada su bar na papiru započete dve sanacije, zgrada široj javnosti poznate kao Prosveta i fasada zgrade sa atlasima. Papir sve trpi, a činjenice govore da od kada su postavljene skele za potrebe sanacije i zaštitna mreža, pa sve do danas nijedan radnik, niti mašina nisu viđeni ispred zgrade sa atlasima, a ukoliko malo zavirite ispod tih istih skela uverićete se da nikakav rad na sanaciji nije ni započet. Iako je rad na istoj pompezno najavljen tokom marta. Ispred zgrade Prosvete malter se mestimično zameša za potrebe fotografisanja, po mogućstvu u vreme kada je najprometnije.

Gradska vlast koja je zakoračila u treću godinu vladavine. Na početku svog mandata je obećala sanaciju fasada svih predratnih objekata u glavnoj ulici, kao i objekata od izuzetne istorijske važnosti. Kragujevačko ogledalo u očima svih onih koji dolaze u nas grad, kao i nas koji u njemu živimo čine najviše fasade i arhitektura uskog gradskog jezgra, ali gradsku vlast ne zanima ni forma, ni suština.

SSP Kragujevac je znatiželjan. Šta se dešava sa pomenutim projektima, jer je rok za završetak fasade Prosveta prošao, bio je polovina aprila, dok je početak sancije fasade zgrade sa atlasima 22.3.2022. godine koji nije otpočeo, rok je 150 dana?

Obmanjujete sugrađane gradonačelniče, figurirate pred zgradama, namere i odlučnosti da se pomenuto završi nema. Duh kampanje nagonio je na laž da su započeti radovi, ali suštinskog pomaka nema, niti će se uskoro desiti.

Gradonačelniče, šta je sa fasadama?

Obrad Turković,

Potpredsednik Stranke slobode i pravde, Kragujevac

Post Author: Milan

Ostavi komentar