SSP: Ko je odgovoran za gašenje „Zastavine ambulante“?

Gradska vlast u Kragujevcu mora da odgovori na pitanje ko je odgovoran za likvidaciju Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika (ZZZZR), ustanove koja postiji šest decenija, leči više od 30.000 ljudi i zapošljava 180 radnika, smatraju u kragujevačkom ogranku Stranke slobode i pravde.

Predsednik Inicijativnog odbora SSP-a u Kragujevcu Dalibor Jekić istakao je da Kragujevčani treba da znaju da li se radi o „nameri ili je likvidacija primer neviđene neodgovornost i neozbiljnosti“.

Da li se sa ovim nastavlja politika gašenja ustanova i preduzeća kragujevačke gradske vlasti, ili je reč o vrhunskoj neodgovornosti, dodao je Jekić.

U SSP-u pitaju osnivača-grad Kragujevac, ko je odgovoran za razlog za pokretanje prinudne likvidacije, a to je nepodnošenje završnih računa i propuštanje roka od 90 dana koji je ostavljen za ispravljanje ove nepravilnosti.

U ovoj stranci takođe pitaju zbog čega osnivač ni skoro godinu dana od preuzimanja ZZZZR-a (ranije bio u sastavu Grupe „Zastava vozila“) nije regulisao pitanje statusa Zavoda, koji je privredno društvo,  a treba da bude u mreži zdravstvenih ustanova. SSP je protiv protiv rešenja koje nudi grad, odnosno da ZZZZR postane ogranak Doma zdravlja. Zahtevaju da se osnuje novi Zavod i da lokalna samouprav sva sredstva namenjena Zavodu „prebaci“ na novoosnovani.

Jekić je nglsio da 180 zaposlenih u ovoj ustnovi strahuju za svoja radna mesta i egzistenciju porodica, a da gradonačelnik do danas nije našao za potrebno da održi sastanak sa zaposlenima u Zavodu.

 

 

Post Author: Olivera Ilic

Ostavi komentar