SSP Ivana Milićević : Prosvetni radnici izvršioci populističkih mera vlasti

Ne možemo ostati nemi na ono što se trenutno dešava u školama. Ovo je još jedan ponižavajući momenat za sve prosvetne radnike.

Zašto su razredne starešine dobile zadatak da deci dele formulare za isplatu 10 000 dinara od strane vladaluće stranke i predsednika Aleksandra Vučića?

Gradski odbor Stranke slobode i pravde osuđuje način na koji Srpska napredna stranka koristi instutuciju škole i nastavnike za sopstvenu promociju i predizbornu, funkcionersku kampanju. Naravno, nemamo ništa protiv dodeljivanja sredstava našim đacima, ali ne na ovaj podmukli način, jer rešenje postoji i korišćeno je svaki put do sada, a to je platforma Ministarstva finansija, Uprave za trezor. Niko ne može osporiti ovu mogućnost jer svaki građanin Republike Srbije ima matični broj! Srpska napredna stranka je zamenila lakši i produktivniji način dodeljivanja sredstava podmuklim i manipulativnim!

Nastavnicima je zabranjeno da na času pričaju sa decom o politici i pozivaju ih na proteste, a za vladajuću strukturu nema nikakvih ograničenja, s obzirom na činjenicu da su aktivnu političko-funkcionersku kampanju direktno uvukli u obrazovanje.

Ivana Milićević,

Članica Gradskog odbora Stranke Slobode i pravde

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar