SSP Dalibor Jekić : Kragujevački budžet pojele pogrešne odluke

“Usvojeni kragujevački budžet za 2024. godinu govori nam da će se Gradska tržnica raditi još dve godine, a podsetiću da je njena rekosntrukcija započeta još pre 4 godine, a da je predsednik države pre godinu dana obećao pomoć države koja još uvek nije stigla” izjavio je Dalibor Jekić, narodni poslanik Stranke slobode i pravde i predsednik Gradskog odbora SSP Kragujevac.

Jekić ocenjuje da je budžet Kragujevca za 2024. samo još jedan u nizu iz kojeg izostaju ozbiljne kapitalne investicije, a nižu su katasrofalne odluke koje onemogućavaju sprovođenje odluka koje su u interesu Kragujevčana i dodaje da se kapitalne investiticije u većem  delu svode na rekonstrukcije, adaptacije i održavanje.

“Zatim, katastrofalni ugovor o gradskom i prigradskom prevozu, za čiju namenu su povećana izdvajanja na godišnjem nivou za 360 miliona dinara, a za besplatne udžbenike za sve učenike osnovnih škola u Kragujevcu je potrebno oko 200 miliona dinara. Takođe, dečje odmaralište na Kopaniku je biser koji se nalazi u izuzetno lošem stanju i nema ga u planu investicija, a zbog loših odluka pitanje je kada će doći na red njegova obnova” ističe Jekić.

“Zbog višestruko preplaćenih projekata Kragujevčani danas ne mogu da idu na koncert u dvoranu već u sale srednjih škola, ne mogu da se voze dobrim ulicama već se voze ulicama prepunih rupa. Subvencije za javna i javno komunalna preduzeća su iz godine u godinu sve veća, a trenutno su na nivou od 10% planiranog budžeta.

Uz povećanje budžeta imamo i konstano povećanje cena komunalnih usluga što je pokazatelj izuzetno lošeg vođenja ovih preduzeća, a što ne čudi jer se kadruje isključivo po stranačkoj pripadnosti” ističe Jekić i zaključuje:

“Izostanak kapitalnih investicija koje se finansiraju iz lokalnog budžeta je postala tradicija ove vlasti, razvojna komponenta izostaje iz godine u godinu što se primećuje na svakom koraku našeg grada. Izostaje zadovoljstvo građana zbog stanja u kakvom se nalazi grad, ali ne izostaje zadovoljstvo firmi koje su bliske Srpskoj naprednoj stranci. Bezidejnost ove vlasti satire budućnost i ozbiljno ugrožava perspektivu generacija koje dolaze”.

 

Dalibor Jekić, narodni poslanik Stranke slobode i pravde i predsednik Gradskog odbora Stranke slobode i pravde, Kragujevac

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar