Srbija na nogama: Svi u jednu kolonu, jer smo mi odgovorni

Protest „Srbija na nogama“ održan je sinoć u Kragujevcu. S više stotina Kragujevčana šetali su lideri Saveza za Srbiju i Pokreta slobodnih građana.

O mnogima od nas političara stalno lažu po tabloidima. Na to smo navikli. Ali problem je kad na naslovnicama završe deca od 15 godina, kada se laže o njima i kaže „taj i taj mali je nosio fantomku“.
Zato poručujem profesorima i nastavnicima: Nemojte ćutati! Branite tu decu!
Ne učite ih vi samo formulama i gramatici, vi ih učite životu, 
poručio je Dragan Đilas, predsednik Stranke slobode i pravde.

Predsednik Demokratske stranke, dr Zoran Lutovac naglasio je da će lideri opozicije biti uvek tamo gde treba pokazati solidarnost i podršku.

Danas smo u Kragujevcu, pokazujemo zbornost i spremnost da ostvarimo ciljeve i sve što smo obećali potpisujući Sporazum sa narodom. Nas nisu okupile razlike, već zjednički cilj- da pobedimo ovaj autokratski režim. Govore da protesti stagniraju, da se osipaju, ali bilo koji događaj, nasilje prema neistomišljenicima, okupiće nas opet. I biće nas hiljade na ulicama, dodao je predsednik DS-a.

Lider Dveri, Boško Obradović istakao da su istrajnost, solidarnost i poverenje ključni faktori da bi se pobedilo u borbi koja traje već mesecima.

Večeras su probijene barijere između opozicije i građana Kragujevca. Ali, samo od nas zavisi kako i kada će pasti ovaj kriminalni režim. Ako nas je 100 hiljada na ulicama, onda će sve ići brže. Nema predaje, nema povlačenja, istakao je Obradović.

 

Opozicija samo ima jedan zadatak koji treba da ispuni, samo jedan uslov, a to znači da bude u jednom frontu, na jednoj listi i da solidarnost bude motiv koji će je voditi. Nema trulih kompromisa, nema lažnih dijaloga, nema popuštanja. I kad sve prođe, moramo se potruditi da se zabrani rad SPS, SNS i Radikalne stranke,  je predsednik Pravnog saveta Narodne stranke Vladimir Gajić.

Predsednik Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović ocenio je da je narod u Srbiji “toliko ponižen i ubijen u pojam” da ne shvata da sve počinje od njega kao pojedinca. On je rekao da režim nije problem već da je problem u narodu koji ga je izabrao.

Mi smo problem što smo dozvolili da se to desi. Ta noć koja traje od 5. oktobra, 19 godina, je noć koju smo mi prespavali. Mi smo krivi za te prespavane godine, rekao je Trifunović.

 

Post Author: Olivera Ilic

Ostavi komentar