SG: Usvojen završni račun za 2017 godinu

Na jučerašnjoj sednici Skupštine Grada Kragujevca usvojen je završni račun budžeta za 2017 godinu.

Lokalna samouprava ostvarila je planirani budžet u visini od 75,59 procenata.

Konsolidovani višak prihoda je 93 miliona dinara.

Iako su opozicini odbornici izneli niz primedbi, naročito ukazavši na nedostatak investicija u prethodnoj godini, Gradonačelnik Radomir Nikiolić iskazao je zadovoljstvo ostvarenim i najavio nove investicije u budućnosti.Grad i njegova komunalna preduzeća sve bolje funkcionišu kako je istakao Nikolić.

Na sednici su usvojena tri plana detalјne regulacije koji se odnose na Kružni tok kod srednje Medicinske škole, naselјa Metino brdo i Bresnica i deo Radne zone Kragujevac i Zone poslovanja – Servis 2, kao i predlozi odluka o izradi planova detalјne regulacije sledećih delova grada: “Kasarna Milan Blagojević“, neformalnog naselјa Korman, dela Radne zone I Industrijska zona Kragujevac i Radne zone II Lepenica – Skladišni centar, Korman polјa, naselјa Stanovo, OŠ “Milutin i Draginja Todorović“, Petrovačka magistrala i naselјa Teferič.

Takodje izglasana je odluka da Prvoslav Raković i Licej Kneževine Srbije dobiju svoje ulice u Kragujevcu.Kako kažu obično dok se jednom ne smrkne,drugome ne svane, pa je tako Djura Pucar Stari, heroj iz Drugog svetskog rata je ostao bez svoje ulice.

Na sednici parlamenta data je saglasnost na izmene i dopune statuta JKP “Čistoća“ i Spomen parka “Kragujevački oktobar“.

Usvojen je i predlog odluke o sprovođenju javnog konkursa za imenovanje direktora Javnog stambenog preduzeća “Kragujevac“.

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar