Sastanak s gradonačelnikom „odlučuje“ o nastavku štrajka u „Vodovodu“

Od današnjeg sastanka, ponedeljak 5 avgust, sa gradonačelnikom Kragujevca, Radomirom Nikolićem zavisi da li se štrajk u „Vodovodu“ nastavlja i radikalizuje ili, pak, postoji mogućnost da se postigne sporazum sa lokalnom samoupravom u vezi zahteva za povećanjem zarada, odnosno da li će se štrajk okončati potpisivanjem kolektivnog ugovora.

Podsećamo, radnici „Vodovoda“ su u štrajku od prošlog ponedeljka, a Štrajkački odbor je do sada pregovarao sa zamenikom gradonačelnika Kragujevca Ivicom Momčilovićem i članom Gradskog veća Vladimirom Maksimovićem. Međutim, bez gradonačelnika Nikolića, koji je bio na godišnjem odmoru, nije bilo moguće postići i zvaničan dogovor.

Ponedeljak pre podne je odrednica kada ćemo znati da li pregovori idu u dobrom pravcu ili mi idemo u radikalizaciju protesta”, izjavio je član Štrajkačkog odbora Saša Mihajlović, iz sindikata „Nezavisnost”.

Podršku štrajkačima u prelomnog trenutku za okončanje pregovora pružiće članovi i rukovodstvo UGS Nezavisnost i ASNS iz gradova centralne Srbije, koji danas dolaze u Kragujevac.

Post Author: Olivera Ilic

Ostavi komentar