Saopštenje „Znamo se“ povodom peticije koju su organizovali studenti Filuma

Saopštenje pokreta Dr Miroslav Stojanović Džiga, Za Kragujevac – Znamo se! prenosimo u celosti :

Dr Miroslav Stojanović DŽiga, nosilac liste Za Kragujevac – Znamo se! na proteklim izborima i predsednik novoformiranog Lokalnog pokreta Za Kragujevac –Znamo se!, danas je potpisao peticiju podrške studentima FILUM-a i tom prilikom je pozvao gradsku vlast da odmah, bez odlaganja ustupi nekadašnju zgradu suda na trgu Vojvode Radomira Putnika Filološko umetničkom fakultetu univerziteta u Kragujevcu.
Sa tim rešenjem bi se vratila mladost i život u Centar grada. Na renoviranom trgu studenti bi mogli da organizuju muzičke svečanosti,književne večeri i druge kulturne sadržaje čime bi obogatili kulturnu ponudu grada Kraguevca.
Sramota je za Kragujevac da se studentima dodele objekti koji nezadovoljavaju nijedan standard za odvijanje nastave, da se potceni čitav Kragujevački univerzitet time što profesore i studente teraju u ruinu, dok se Gradska vlast priprema da se useli u praznu zgradu suda pored već postojeće zgrade gradske uprave od preko 6000m²
Lokalni pokret Za Kragujevac – Znamo se! stavlja na raspolaganje studentima FILUM-a svoje prostorije u Karađorđevoj ulici za prikupljanje potpisa.

Post Author: Milan

Ostavi komentar