Saopštenje Narodne stranke povodom proteklog izbornog procesa

Gradski odbor Narodne stranke u Kragujevcu želi da zahvali svim građanima koji su na upravo završenim izborima glasali za Ujedinjenu opoziciju i time jasno digli glas protiv aktuelnog režima.

Takođe, veliku zahvalnost dugujemo kontrolorima koji su hrabro branili izbornu volju građana. Hiljade odvažnih građana u celoj zemlji, uključujući i veliki broj naših sugrađana, proveli su čitav dan budno motreći da svaki glas bude odbranjen i na tome im treba javno čestitati.

Protekli izbori predstavljali su prve parlamentarne izbore na kojima je učestvovala Narodna stranka od njenog osnivanja. U neravnopravnim uslovima, koji su obeležili čitavu predizbornu kampanju, kao i sam dan izbora, Narodna stranka je doprinela da autoritarni režim bude, kao nikada pre, uzdrman u svojoj desetogodišnjoj vladavini, a građani Srbije imaće u poslanicima iz redova Narodne stranke iskrene i nepokolebljive borce u izgradnji modernog demokratskog društva i oslobađanju zarobljenih institucija.

Vreme pred nama iskoristićemo za dalje jačanje stranačke infrastrukture i dalje ideološko profilisanje stranke na polu desnog centra, sa jasnom patriotskom usmerenošću, što posebno ima težinu sada, kada mnoge stranke, pa i vladajuća, funkcionišu kao svojevrsne interesne grupe, a ne političke organizacije sa jasnim pravcem, svrhom i idejom.

Takođe, Narodna stranka, koja je na ovim izborima, zarad viših opozicionih ciljeva, najviše žrtvovala, izlazi iz izbornog procesa dostojanstveno i neukaljanog obraza, kao jedna od retkih političkih stranaka sa moralnim integritetom i jasnim identitetom. Sa verom u neminovne promene, uz podršku svih aktivista i simpatizera, kao i uz saradnju sa svim pravim opozicionim političkim strankama, na narednim izborima poslaćemo autoritarni režim u političku istoriju.

 

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar