Protest u Kragujevcu: jaja, limenke i baklje na policijsku stanicu, privedeno 20 mladih

Ispred zgrade gradske uprave u Kragujevcu sinoć je protestovalo oko 1.500  građana koji su se, kako su naveli, pobunili zbog „prevara, laži i manipulacija vlasti koje više ne mogu više da trpe“ a oko 22 časa dogodili su se i incidenti. Grupa od oko 50 mlađih demonstranata, kamenicama i jajima je gađala zgradu Policijske uprave, polomila stakla na prozorima i ubacila baklje u policijske kancelarije. Pre toga su jajima i limenkama gadjali zgradu Skupštine rada.

Policija je suzavcem rasterala demonstrante i formirala kordon na platou, “razmena“ kamenica i suzavca između policije i demonstranata trajala je do 23 sata i 30 minuta, kada su se demonstranti povukli.

Nezvanično saznajemo da je policija privela oko 20 demonstranata.

Tokom protesta učesnici Uzvikivali su „Vučiću spasi Srbiju i ubi se, lopove“, „Ubice“, „Gde su vam motke“, „Uhapsite Vučića“ ali se i skandiralo protiv „Izdaje Kosova“ a ovo poslednje naročito od grupe mlađih demonstranata, koji su se kasnije sukobili sa policijom.

Iako su na protestu viđeni lokalni funkcioneri opozicionih stranaka, stiče se utisak da ni oni, niti pripadnici opozicionih stranaka, nisu učestvovali u incidentima do kojih je došlo. Opšti utisak koji su stekli građani na protestu je da je jedna manja grupa ljudi došla sa namerom da svoje nezadovoljstvo iskali prema pripadnicima policije.

Post Author: Olivera Ilic

Ostavi komentar