Protest u Kragujevcu: Dok ne osvojimo slobodu, nema odustajanja

Nema odustajanja dok se stvari u Srbiji ne promene i dok „ne osvojimo“ slobodu zbog čega su i počela protestna okupljanja iz subote u subotu, rekao je agenciji Beta Ratko Kastratović iz Narodne stranke.

Na Đačkom trgu ispred Prve gimnazije sinoć je održan je 32. protest „Jedan od pet miliona“ uz okupljanje manjeg broja građana. Nije bilo obraćanja govornika već su predstavnici organizatora protesta i opozicionih partija vodili razgovore sa građanima šta sve treba menjati u Srbiji i lokalnoj sredini posle odlaska Aleksandra Vučića sa vlasti.

U proteklih sedam meseci protesta je ispričana priča o tome šta mi mislimo o Vučiću, a raspravljane su i teme šta mislimo da treba menjati posle njega. Sada se okuplja mali broj ljudi, ali mi smo uporni, pokazujemo jednu istrajnost i šaljemo poruku da nećemo odustati, rekao je Kastratović.

Dodaje i da su protesti „jedna priča na duge staze“.

Prema rečima Nebojše Veljkovića iz Organizacionog odbora protesta obnavljanje masovnosti protesta se očekuje kada opozicija izađe iz „‘vakuuma’ da li izbori ili bojkot“.

Dalibor Jekić iz Stranke slobode i pravde je rekao da se na protestima ovog leta „osluškuju razmišljanja“ građana, njihove zamerke i preporuke.

Ono što jeste glavna stvar, nakon čega će se doneti konačna odluka i gde se očekuje veća masovnost, ono što će se verovatno desiti, a to jeste bojkot izbora, rekao je Jekić.

On kaže da ne očekuje da će aktuelna vlast da napravi „značajne ustupke“ da bi se stvorili uslovi da se izađe na izbore.

Ključno je da mi nećemo da prekršimo ništa od onoga što smo potpisali sa građanima, treba da se stvore fer uslovi za izbore. Po mojoj proceni, oni neće da se stvore i onda nas očekuje jedna kampanja koja će biti jako teška – za bojkot izbora, teža od regularne kampanje za izbore, rekao je Jekić.

Izvor: Beta, foto Stanislava Pavlović

Post Author: Olivera Ilic

Ostavi komentar