Protest se nastavlja i vlasništvo je svih Kragujevčana

Iako je bilo nedoumica i poluinformacija da je u Kragujevcu „ugašen“ protest, 27. po redu protest „1 od 5 miliona“ Kragujevac održan je i ove subote. Saopštenje Organizacionog odbora kragujevačkog protesta, koje je objavljeno na zvaničnoj FB stranici, prenosimo u celosti;

Na Đačkom trgu okupilo se 70-ak građana, što je „sasvim zadovoljavajuće“ za ovaj grad, imajući u vidu da Kragujevčani nemaju ni osnovni medijski servis, ni preveliku želju da uopšte znaju šta se dešava u njihovom dvorištu, na žalost.
Ova grupa građana, čak i remeti „blagostanje“ u koje nas svakodnevno ubeđuje banditski i izdajnički režim!
Šalu na stranu, ovaj PROTEST je zaista jedina svetla tačka u ovom mraku i beznađu, a uspešan je po tome što traje već sedmi mesec kontinuirano, kao ni u jednoj diktaturi u novijoj istoriji.
Zatim i po tome što je uspeo da animira i ljude koji su trenutno na godišnjem odmoru ili u nekoj hladovini, ali jasno vide da je PROMENA SISTEMA neizbežna i učestvovaće u tome.
Uspešan je i zato što je dokazao da ova monstrumska vladajuća oligarhija isključivo popušta pod pritiskom, jer jezik dijaloga ne razume.
PROTEST je realizovan tako što su okupljeni i sami uzeli mikrofon i svako ko je imao predlog, sugestiju ili svoju ličnu muku, govorio je, pa je trajao duže nego obično!
Najpre se okupljenima obratio Nebojša Veljković Guja, kao jedan od organizatora, a zatim i građani koji su diskriminisani po raznim osnovama, jer nisu članovi SNS sekte!
Najveću pažnju izazvao je profesor. Saša Milenić, koji je konkretno odgovorio i na pitanja koja su mu postavili građani.

I tu je ključ svega što se do sada dogodilo na ulici i na „Trgu slobode“, od nove godine, do danas; od toga da niko iz političkih partija ne govori, do toga da mogu i treba da govore svi!
Jedna je strana na kojoj su svi koji ne pristaju na ovaj sistem, i to je nesumnjivo, ova strana!
Svi smo građani ove zemlje!
Bez mogućnosti da se ljudi iz opozicije čuju u medijima ili sa skupštinske govornice, ovaj trg je i njihov!
Najzad, nije tačno „DA SU SVI ISTI“.

Oni koji su činili bilo koju vlast, mirno otišli u opoziciju, bez krivičnih dela i ličnog bogaćenja, bili svih ovih meseci među šetačima, svakako su dobrodošli, uprkos kritikama internet „boraca.“

„1 od 5 miliona“ ima isto toliko razloga da istraje u borbi za slobodu, PROTESTI NEĆE PRESTATI, svake subote ćemo biti na istom mestu, kao glas razuma i poslednji tračak nade u bolju Srbiju!
Režimska propaganda da su proteste preuzeli „ovi“ ili „oni“ su LAŽ i pokušaj skretanja pažnje sluđene javnosti sa činjenice da su „lopovi iz bivšeg režima“ sada nosioci najviših državnih funkcija, kao članovi režimskih partija!

Takođe, nećemo dozvoliti bilo kome da „prečicama“, na krilima nezadovoljsva naroda, još jednom prevari građane u promeni vlasti, jer mi MENJAMO SISTEM! Dođite, o svojoj sudbini odlučivaćemo sami i dogovarati se šta da radimo, jer imamo nešto što razara ovakav sistem: ISTRAJNOST, SOLIDARNOST, POVERENJE!

DO POBEDE!

Post Author: Olivera Ilic

Ostavi komentar