Presek: Kragujevac duguje bankama više od 30 miliona evra?!

Grad Kragujevac i lokalna javna preduzeća zaduženi su kod poslovnih banka za više od 30 miliona evra, objavio je portal Presek. Podatak je zbir svih dugovanja, a  Portal Presek ih je dobio na osnovu zahteva za dostupnost informacija od javnog značaja.

Podsećamo, Fiskalni savet je sredinom prošle godine procenio da su ukupna dugovanja lokalnih javnih i javno komunalnih preduzeća u Kragujevcu preko dve milijarde dinara, dok lokalna samouprava duguje 4,5 milijardi dinara ili kompletan jednogodišnji budžet grada. Interesantno je uporediti dugove aktuelne i prošle gradske vlasti- administracija Veroljuba Stevanovića, računajući i dugove lokalnih preduzeća, ukupno je dugovala, prema javno dostupnim podacima, takođe prikupljenim na osnovu zahteva za dostupnost informacija od javnog značaja, 400 miliona dinara.

Sa druge strane, kada zaživi JKP „Šumadija Kragujevac“ ili bivša „Čistoća“, preduzeće kome će se pripojiti „Zelenilo“, „Tržnice“ Parking servis i „Gradska groblja“, to će biti najzaduženije preduzeće u komunalnom sektoru Šumadije – dugovaće  155, 4 miliona dinara i 400 hiljade evra.

Post Author: Olivera Ilic

Ostavi komentar