Pred odbornicima više od 30 odluka

Na dnevnom redu Sednice Skupštine grada Kragujevca, koja je zakazana za danas, petak 27 april, nalazi se više od 30 različitih odluka. Ovaj obiman dnevni red dopunjavan je tri puta, a odbornici će na samoj sednici odlučiti o još jednoj dopuni- odluci da glumac Mirko Babić postane zaslužan građanin Kragujevca. Pored tardicionalnih Đurđevdanskih nagrada, odbornici će odlučivati i promenama svih školskih odbora osnovnih i srednjih škola na teritoriji Kragujevca, o osnivanju novog jedinstvenoh komunalnog preduzeća „Šumadija Kragujevac“, ali i o izboru direktora „Urbanizma“.

Interesantno je da Komisija za sprovođenje konkursa i izbor direktora javnih i komunalnih preduzeća prijavu dr aleksandra Rudnik Milovanovića, doktora tehničkih nauka za arhitekturu i urbanizam i nekadašnjeg direktora ovog preduzeća, odbacila kao nerzumljivu i nepotpunu, i opredelila se da ne čelu „Urbanizma“ bude Novosađanin, mr Dragan dunčić, magistar urbanog menadženta i prostorni planer.

Takođe je zanimljiva i prepiska „Pokreta za naš grad“ i predsednika Skupštine grada u vezi predloga za donošenje novog Poslovnika Skupštine grada. Naime, šef ove odborničke grupe, Miloš Anđelković uputio je niz pitanja predsedniku Skupštine grada koji se odnose na same procedure, kao i legitimitet ne samo komisije koja bi radila novi Poslovnik, već i odluke da se taj posao započne. Umesto odgovora, Anđelkoviću je saopšteno da su već sve odborničke grupe imenovale članove komisije za izradu novog Poslovnika. Nelogično je zbog čega Sekretar skupštine grada predlaže formiranje komisije i izradu dokumenta, kada je to9 u usprotnosti sa sada važećim Poslovnikom. A još nelogičnije je da se na u sastav komisije uvrsti i profesor dr Dragan Bataveljić, „istaknuti stručnjak u oblasti pravnih nauka“.

Post Author: Olivera Ilic

Ostavi komentar