Potpisan sporazum o saradnji opozicije za promenu vlasti SNS u Kragujevcu

Predstavnici deset opozicionih stranaka i političkih organizacija koje deluju u Kragujevcu, potpisali su danas sporazum o saradnji sa ciljem promene vlasti koju predvodi Srpska napredna stranka.

Za sada sporazum predviđa da nijedna potpisnica neće ni pre ali ni posle izbora dogovarati niti sarađivati sa SNS, niti bilo kojim drugim oblikom političkog organizovanja u kome SNS bude. Takođe je predviđeno i međusobno nenapadanje, kao i saradnja u vezi kontrole izbora i zaštite građana koje progoni vlast zbog političkog delovanja.

U odgovorima na pitanja medija nije se krilo da je mogućnost prerastanja u zajedničku izbornu koaliciju i izlazak na izbore kao jedinstveni front protiv vlasti realna. Ipak to pitanja se ostavlja za neposrednu budućnost jer se još uvek sagledava koji bi model bio najproduktivniji za postizanje zajedničkog cilja a to je smena vlasti.

Potpisnici sporazuma su Veroljub Stevanović – POKS, Ivan Dubljanin – DS, Nikola Nešić – ZAJEDNO, Dragutin Radosavljević – SRCE, Dalibor Jekić – SSP, Predrag Delić – NS, Vlatko Rajković – PSG, Slavica Saveljić SDS, Ilija Radovanović – ZDRAVA SRBIJA a predstavnici GG ZAJEDNO ZA KRAGUJEVAC su najavili da će naknadno pitpisati.

Iako su bili pozvani da potpišu i o sadržini sporazuma o svemu obavešteni zvaničnim kanalima, kako je rečeno na konferenciji, sporazum nisu potpisali Kragujevačka inicijativa Slađana Rakića, Dveri, Zavetnici, Novi DSS i „Volim selo svoje“. Da li to znači da ove političke organizacije ne isključuju saradnju sa SNS ili je nešto drugo u pitanju, pokazaće vreme pred nama.

Potpisnici sporazumu su pozvali pripadnike medija da one koji nisu potpisali sami pitaju o razlozima zbog kojih to nisu učinili.

Post Author: Milan

Ostavi komentar