Poseta višečlanoj porodici Ljubisavljević

Nikola Dašić, predsednik Privremenog organa grada Kragujevca i  Gordana Damnjanović, članica Komisije za socijalnu politiku, zdravstvo i obrazovanje Privremenog organa, posetili su danas višečlanu porodicu Ljubisavljević iz Maršića koji čine četiri generacije. Sanela i Miloš roditelji su petoro dece, Anje, Anastasije, Aleksandre i blizanaca Borisa i Davida koji su rođeni pre pet meseci. Osim roditelja, sa njima žive baka i prabaka.

U susret novogodišnjim i božićnim praznicima želeo sam da obiđem  porodice sa najvećim brojem dece u Kragujevcu, da čujem kako žive i da ih upoznam sa time kako grad kao lokalna zajednica brine o višečlanim porodicama – kazao je Dašić.

Grad se trudi da čitavim setom mera prati državu u smislu populacione politike i brige za roditeljstvo. Iz budžeta se finansira prevoz za sve đake i starije od 65 godina, nabavka udžbenika za polazak u prvi razred, boravak trećeg deteta u vrtiću. Nezaposlene porodilje za rođenje prvog deteta dobijaju prosečnu neto zaradu u iznosu od oko 85 000 dinara. Zaposlene porodilje dobijaju 50 posto od tog iznosa za prvo, drugo i treće dete.

Post Author: Milan

Ostavi komentar