Poseta porodici Sarić

Nikola Dašić, predsednik Privremenog organa grada Kragujevca i Danka Andonovski, članica komisije Privremenog organa obišli su danas porodicu Sarić u njihovom novom stanu u ulici Kralja Aleksandra I Karađorđevića koji su kupili uz pomoć državne subvencije za kupovinu prve nekretnine koju su ostvarili na osnovu rođenja drugog deteta. Subvencija za kupovinu stana od 64 kvadrata koju su ostvarili iznosila je 19 675 evra.

Desanka i Branko su mladi bračni par, roditelji dva dečaka Vasilija (4 godine) godine i Balše (1 godina) koji iščekuju treće dete. Nedavno su uspeli da obezbede svoj krov nad glavom, tako da su se dve radosti spojile u jednu.

Dašić je porodici Sarić poželeo srećan novi početak jer su rešili  jedno od najvažnijih pitanja u životu, a to je krov nad glavom.

Finansijska podrška države porodicama sa decom nikada nije bila veća. Ali, to su ulaganja koja nemaju cenu i koja se mere rastom broja novorođenih – kazao je Dašić.

Inače, pravo na subvenciju države za kupovunu prvog stana preko Ministarstva za brigu o porodici i demografiju, od januara 2022. godine, od kada se ova mera primenjuje, ostvarilo je preko 500 porodica iz Srbije.

Post Author: Milan

Ostavi komentar