Pokret za naš grad neće podržati budžet

Odbornička grupa Pokret za naš grad neće podržati prelog Odluke o budžetu grada Kragujevca za 2018. godinu jer smatra da je loš – rekao je Miloš Anđelović šef te odborničke grupe na konferenciji za medije povodom sednice Skupštine grada zakazane za sredu 20. decembra. Anđelković je pozvao i ostale odbornike u gradskom parlamentu da ne usvoje takav predlog čije su osnovne karakteristike, kako je rekao, nedostatak investicija, zapošljavanja i nastavak subvencija.

U 2018. godini za subvencionisanje preduzeća pod ingerencijom grada planirano je 700 miliona dinara, što je preko deset posto od planiranog budžeta. Kapitalne investicije koje grad planira nikada se ne realizuju u obimu većem od 20 – 30 posto i to se videlo kroz rebalans budžeta za tekuću godinu, gde su investicije smanjene sa 800 na 260 miliona dinara. U Pokretu za naš grad ocenjuju da će slično biti i u 2018. godini.

Građani Kragujevca, prema Anđelkovićevim rečima, neće dobiti nijednu novu saobraćajnicu, nema ulaganja u nove ulice, ali ni rekonstrukciju postojećih, osim nekih manjih investicija koje su realizovane u 2017. godini.

Post Author: Olivera Ilic

Ostavi komentar