Pet opozicionih izbornih lista objavile plan za smenu SNS vlasti u Kragujevcu

Predstavnici  pet izbornih lista, koje su osvojile 36 od ukupno 87 mandata  u lokalnoj skupštini, saopštile su danas plan za promenu vlasti Srpske napredne stranke u Kragujevcu.

Oni su, naime, ponudili funkciju gradonačelnika Kragujevca postizbornom bloku Socijalističke partije Srbije i GG „300 Kragujevčana“ koji ukupno ima 10 mandata.

  • Mi se odričemo naših funkcija upravo iz jednog jedinog razloga, a to je da Kragujevac bude prvi grad u Srbiji u kojem većinu neće formirati SNS, saopštio je na zajedničkoj konferenciji za medije nosilac liste Kragujevačka inicijativa – Pokret volim selo svoje – Eko park koja je osvojila 11 mandata Slađan Rakić.

On je objasnio da je SNS osvojila 38 odbroničkih mandata, dok  grupacija od pet opozicionih lista ima 36, te da je „ključ“  u formiranju nove gradske vlasti SPS i GG „300 Kragujevčana“.

Funkcija gradonačelnika je ponuđena nosiocu liste SPS Ivici Momčiloviću da stane na čelo grada.

Oni su pozvani , kaže, da se priključe i da se  formira gradska vlast, te da Kragujevac konačno „počne da živi“.

Na njima je, dodao je Rakić, da se izjasne da li hoće ili neće.

Ocenjeno je da su u protekle četiri godine sve institucije u gradu urušene, od gradskih uprava do komunalnih preduzeća i infrastrukture.

  • Vreme je da formiramo novu koaliciju,da bi sledeći lokalni izbori koji budu bili organizovani u Kragujevcu bili normalni, jer ovo nisu bili normalni izbori, kad neko ucenjuje i zastrašuje birače, kazao je Rakić.

Dodao je da je “ ovo postala bolest, ovo više nije SNS, ovo je srpska napredna sekta“.

Boris Kovačević Šuma iz „Šumadijskog bloka 21“ je rekao da činjenica da SNS ne može da formira vlast ni sa pojedinim koalicionim partnerima govori da su gradjani jasno pokazali šta žele.

  • Građani žele da se raskine sa jednim konceptom koji je forsirala prethodna vlast oličena, pre svega, u gradonačelniku, gde se odluke donose iza zatvorenih vrata, daleko od očiju javnosti, od gradjana, daleko od transparentnosti, ali i od koalicionih partnera, ocenio je Kovačević.

Veroljub Stevanović iz liste „Ujedinjeni protiv nasilja – Nada za Kragujevac “ je rekao da je  cela grupacija od pet lista ušla u lokalne izbore sa jednim i najvažnijim ciljem- da se sruši SNS u Kragujevcu.

  • Ova ponuda koju smo mi dali je krajnje iskrena i ljudska.  Očekujem da ova grupacija to prihvati najdobronamernije i da nam se pridruži.  Očekujte od nas da se izborimo za cilj koji smo postavili, a to je da  SNS u Kragujevcu više ne bude na vlasti. Dakle, možda ne sad, to može da bude sutra, najdalje prekosutra, ali ne sme da protekne više od neoliko meseci, poručio je Stevanović.

 

Izvor : Glas Šumadije

Post Author: Milan

Ostavi komentar